Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №559 від 05.07.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Резонанс

Біла ворона українського політикуму

Біла ворона українського політикуму

Після довгого святкування чергової річниці нашої Конституції здавалося б політичне життя ще як мінімум декілька тижнів перебуватиме у традиційній для нашої країни липневій сплячці і нічого цікавого для суспільства очікувати не доведеться.

Але нинішній політичний рік багатий на несподіванки, і вже 3 липня ЗМІ отримали сенсаційну інформацію - один із керівників президії “Нашої України”, голова Рівненської обласної організації партії, народний депутат Віктор Матчук вийшов з “Нашої України” і подав у відставку з посади депутата Верховної Ради України.

У чому сенсація? Наші нардепи з партій виходять доволі часто, але щоб добровільно здати мандат - це в українському політикумі щось нове.

Для того, аби зрозуміти мотиви такого кроку, автор зв’язався з Віктором Матчуком і попросив його прокоментувати своє рішення.

- Моя позиція пов’язана із рішенням Віктора Ющенка йти на вибори до парламенту і вести за собою низку політичних партій націонал-демократичного спрямування під проводом “Нашої України”. Я вважаю цей крок помилковим та дуже небезпечним для майбутнього держави. Чому? У недалекому минулому ми вже бачили чим закінчуються подібні походи відверто слабких націонал-демократичних сил. Треба згадати хоча б про результати кампанії блоку Костенка-Плюща. Сьогодні, коли вирішується доля України і від того, які результати на парламентських виборах 28 жовтня отримають державницькі сили, залежатиме майбутнє нашої держави. Потрібно всім свідомим політикам ставити свої амбіції нижче за інтереси народу і вміти ними жертвувати.

Саме тому я не можу більше перебувати у лавах “Нашої України” - політичної сили, членом якої я був із першого дня її існування, а з 2006 року очолював обласну організацію. Зрозуміло, що вийшовши із партії я змушений скласти і свій депутатський мандат, бо саме за квотою НСНУ був обраний до Верховної Ради України. На мою думку, по іншому поступити не може жоден чесний українець.

- Вікторе Йосиповичу, з якими відчуттями ви залишили стіни парламенту?

- З легкістю. У нинішньому парламенті займатися нормальною законодавчою діяльністю дуже складно. Так що після своєї відставки я відчуваю глибоке полегшення.

- Пане Матчук, а яка доля чекає Рівненську обласну організацію “Нашої України” - одну з найкращих обласних організацій партії?

- У понеділок 2 липня я зібрав актив обласної організації і повідомив своїх друзів про рішення. Ми разом пройшли значний шлях і сьогодні Рівненська обласна організація “Нашої України” має своїх представників у всіх радах області, троє нашоукраїнців очолюють районні ради - це дуже хороший показник для партії і я вважаю, що організація повинна зберегтися і вже з часом визначитися із подальшою долею. Я сам не збираюсь нікуди вступати, змінюючи одне партійне крісло на інше. Вважаю, що ми, патріоти, повинні працювати на єдиний результат - перемогу державницьких сил на виборах.

05.07.2012Записав Володимир КОНЄВ



Рівне-Ракурс №10 від 05.07.2012p. 
На головну сторінку