Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №559 від 05.07.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Мандрівникам на замітку

Не їж на пляжі креветки

Не їж на пляжі креветки

Літо - пора відпусток та відпочинку. І усім нам хочеться провести свій довгожданий перепочинок від роботи максимально плідно, тобто відірватися на повну, набравшись нових вражень та заряду бадьорості на цілий рік. Куди помандрувати, вирішувати вам, спираючись на особисті уподобання та власний гаманець. Проте, щоб не затьмарити поїздку марними турботами та не обтяжувати себе важезним багажем, тягнучи за собою тюки з непотрібним шматтям, візьміть до уваги наші нехитрі, проте слушні поради.

Отже, передусім підготовка. Слід добре упакувати всі необхідні речі. А що ж для вас є важливим, потрібно ретельно продумати заздалегідь, бажано склавши список.

Одяг

Звісно, на відпочинку, особливо якщо ви зібралися на курорт, вам закортить продемонструвати усе своє найзвабливіше вбрання. Проте остерігайтеся виглядати безглуздо. Одяг слід брати зручний та практичний. Слід передбачити зміну погоди - не забудьте взяти і теплі речі, і захист від дощу.

А щоб валіза не луснула, запам’ятайте, якщо ви знайшли при зборі у дорогу щось симпатичне у шафі, але протягом довгого часу це не надівали, ймовірно ви цього не вдягнете і на відпочинку, а тільки картатимете себе: “Навщо я стільки барахла знову набрала?!”

Дорогі прикраси та інші цінності краще залишити вдома, позаяк їх можуть красти.

Гроші

Готівку краще з собою не брати, або ж небагато. Потурбуйтеся ліпше про пластикову картку, але завчасно дізнайтеся, де є найближчий банкомат (тільки не пишіть пін-код на самій картці, будь ласка!) Також не забудьте узяти із собою паспорт.

Провізія

“Підозрілі” продукти перед поїздкою, звісно, краще не вживати, бо тоді й аптечка не допоможе. У близьку дорогу підійдуть просто фрукти чи овочі, які нешвидко псуються. У далеку ж путь краще брати щось герметично запаковане, перед поїздкою можна заморозити.

Коли ви перебуватимете безпосередньо на відпочинку, продукти краще заздалегідь із собою не везти, що практикують чимало відпочивальників. Все необхідне завжди можна придбати у супермакеті, до речі, ціни в яких мало відрізняються від ваших місцевих. Таким чином ви нічого не зекономите, а тільки возитимете зайвий багаж із зіпсованими продуктами. Та й побалуйте себе, спробувавши різні делікатеси, але переконайтеся, що ви знаєте, що ви їсте, це допоможе вам уникнути харчових продуктів, на які у вас може бути алергія. Намагайтеся не їсти харчів, що пропонують дивні люди, намірів яких ви не знаєте.

Якщо ви не надто заощадливі, можете надавати перевагу кафе або ресторанам.

Аптечка

Хоча аптечка і стала об’єктом анекдотів, проте її наявність необхідна, оскільки вона може врятувати вам життя. Склад аптечки: анальгін, знеболююче, жарознижуюче та протизапальне, валідол, нітрогліцерин, нашатирний спирт, йод, сода харчова (промивати шлунок при отруєнні), вугілля активоване та ін.

Заходи безпеки

Не тільки ризик підхопити хворобу криється на модних курортах. Популярні види сексу на пляжі, у воді і готельних номерах таять в собі не меншу небезпеку. Якщо, віддаючись задоволенню на пляжі, можна отримати сонячні опіки, то морська вода принесе з собою набагато серйозніші проблеми.

Залишайтеся на зв’язку

Подорож - не означає, що ви повністю повинні ізолювати себе від своєї родини і друзів, якщо ви не тікаєте від них. Залишайтеся на зв’язку з ними. Регулярно робіть телефонні дзвінки, щоб повідомити їм, що ви в безпеці. Для цього не забудьте поповнити рахунок, а також узяти із собою зарядний пристрій.

А щоб подорож була справді незабутньою, віз;ьміть фотоапарат і не випускайте його з рук.

Приємної подорожі!!!

Профілактика інфекційних хвороб

1. Не треба пити та використовувати для приготування їжі сиру воду, яка береться з відкритих джерел або продається на розлив, на вулиці.

2. Вживати тільки ті продукти, в якості яких ви нітрохи не сумніваєтеся.

3. Не треба вживати в сирому вигляді:

• морепродукти та рибу - є висока ймовірність отруєння токсинами або зараження глистами;

• яйця, молочні продукти.

4. Для того, щоб не заразитися грибками чи личинками тропічних глистів, не треба ходити босоніж.

5. На пляжі необхідно лежати на лежаках або на підстилці.

6. Не рекомендується контактувати з випадковими тваринами тому, що це може призвести до зараження сказом.

7. Для попередження гепатиту В, СНІДу, венеричних та інших важких захворювання при статевих контактах слід використовувати презервативи.

05.07.2012



Рівне-Ракурс №10 від 05.07.2012p. 
На головну сторінку