Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №562 від 03.08.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Інновації

Щоб зекономити, судитимуть on-line

Голова Державної пенітенціарної служби України, генерал-лейтенант внутрішньої служби Олександр Лісіцков відвідав Рівненщину. Під час робочої поїздки він провів виїзне засідання колегії ДПтС України, на якому розповів про досягнення у роботі пенітенціарної служби та про перспективи та нововведення у систему ДПтС України.

- Установи, де перебувають громадяни, що взяті під варту, ми плануємо розвантажити від 15-30%, - розповідає генерал-лейтенант внутрішньої служби Олександр ЛІСІЦКОВ. - На думку нашої служби, Генеральної прокуратури, Міністерства внутрішніх справ України, ці дії вплинуть на покращання роботи виправних закладів. Ще одне нововведення, яке ми плануємо - це суд через мережу Інтернет. Зміни у Кримінально-процесуальному кодексі України передбачають, що у кожному СІЗО та установі виконання покарань встановлять обладнання для здійснення судового провадження у режимі відеоконференції. Це нововведення вплине і на економічний бік судочинства. Адже, аби доправити кожного підслідного до суду необхідні конвой та транспорт, а все це впирається у гроші.

Також начальники територіальних органів управління, які з’їхалися на колегію зі всієї України, ознайомилися із досвідом працевлаштування засуджених на виробництві в спецустановах регіону. Для учасників провели практичні заняття на базі Рівненського слідчого ізолятора, Дубенської виховної колонії, Городецького виправного центру.

03.08.2012



Рівне-Ракурс №10 від 03.08.2012p. 
На головну сторінку