Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №562 від 03.08.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Сезон

Цукровий завод у Бабині працюватиме

Цукровий завод у Бабині працюватиме

У 2013-му цукровому заводу, що знаходиться у селі Бабин Рівненської області має виповнитися 100 років. Однак у підприємства були всі перспективи зустріти таку видатну дату у непрацюючому режимі.

Нагадаємо, що цьогоріч у березні підприємство намагалися захопити рейдери. Суть конфлікту полягала у тому, що компанія “Інсеко” заборгувала двом банкам 80 мільйонів доларів, з них 60 мільйонів - “Дельта Банку” і 20 мільйонів - “ЗЛАТОБАНКУ”. В результаті банки не змогли домовитися із власниками компанії, а все обладнання підприємства опинилося під заставою у двох різних фінустановах. Робота на підприємстві була припинена, а сам цукровий завод мав всі перспективи більше ніколи не запрацювати.

Проблема вирішилася після того, як “ЗЛАТОБАНК” погодився продати свою частину акцій “Дельта Банку”, тож тепер підприємство стало власністю “Дельта Банку”. Власники Бабинського цукрового заводу повідомляють, що всі проблеми вирішено і підприємство у стовідсотковому режимі готується до нового виробничого сезону.

- Компанія “Інсеко” в кінці минулого року розділилася на дві частини, - розповідає голова ради директорів Олексій КРУТИЛІЧ. - Цей розкол стався через те, що холдинг розділили два банки – “Дельта Банк” та “ЗЛАТОБАНК”. Наразі вже всі переговори завершено і компанія об’єдналася в єдине ціле. В області компанія обробляє 30 тисяч гектарів землі, на п’яти з них посіяно цукровий буряк і весь цей урожай перероблятиметься на Бабинському заводі. Що ж до населення, то ми як і минулі роки матимемо пункти прийому буряка в Острозькому та Гощанському районах. Я можу з впевненістю сказати, що умови прийому буряка та його переробки будуть не гіршими, ніж у минулому році, а навпаки – кращими та вигіднішими.

Представники влади повідомляють, що робота цукрового заводу у Бабині є необхідною. Відомо, що всього в області працює лише два цукрових заводи – це Дубенський і Бабинський. Для населення, яке займається вирощуванням цукрового буряка, закриття одного з них принесе збитки для бюджету сім’ї. Та, на щастя, жителі Корецького, Гощанського, частково Острозького і Ріненського районів матимуть можливість свій вирощений урожай буряка переробити на Бабинському цукровому заводі і цим самим зберегти свої кошти та працю.

03.08.2012Юлія ГОЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 03.08.2012p. 
На головну сторінку