Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №562 від 03.08.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Нагорода

Найкращі учні МАНу побували у Китаї

Протягом липня в Пекіні та Внутрішній Монголії (Китайська Народна Республіка) відбувся ІІІ Міжнародний літній табір СунЦінлін, у якому вперше брала участь Україна. До складу української делегації увійшли дев’ять учнів Малої академії наук - переможці всеукраїнських конкурсів-захистів МАН за напрямами мистецтвознавства, фольклористики та етнографії. Рівненщину представляла Софія Кіструга, вихованка Рівненської Малої академії наук учнівської молоді, учениця 11 класу НВК “Рівненський обласний ліцей-інтернат”. В цілому у Китаї було представлено близько трьохсот обдарованих юнаків та дівчат із п’ятнадцяти країн світу.

Програмою літнього табору передбачалося проведення командних змагань, презентацій національної культури і традицій учасників табору та відвідування найвідоміших місць Китаю. Учасники міжнародного табору були поділені на групи, до яких увійшли представники різних країн. Працюючи у групах, учасники мали змогу ближче познайомитися, поглибити свої знання з іноземної мови і більше дізнатися про культуру інших країн.

Із 18 по 20 липня діти гостювали у Внутрішній Монголії - автономному регіоні на півночі Китаю, де вони ближче ознайомилися з культурою, побутом, звичаями Піднебесної, слухаючи традиційні монгольські пісні, спостерігаючи за танцями, боротьбою та кінними перегонами. Учасники табору побачили справжні монгольські юрти і мали змогу насолодитися краєвидами Внутрішньої Монголії.

20 липня в місті Чіфенг молодь виступала на гала-концерті, де презентувала культуру своїх країн. Українська делегація виступила з відомою українською піснею “Червона Рута” і продемонструвала національний одяг Гуцульщини, Галичини, Волині, Донщини, Слобожанщини, Сіверщини, Таврії, Поділля, Запоріжжя та Наддніпрянщини.

21 липня учасники табору повернулися до Пекіна і відвідали найбільшу у світі площу Таньаньмень, до якої прилягають будівлі китайського парламенту - Дім народних зборів і надсучасний Великий національний оперний театр. Площа Тяньаньмень традиційно вважається символічним серцем китайської нації. Поза межами майдан став сумнозвісним через придушення студентських заворушень у червні 1989 року. Будь-яка інформація про ті події жорстко цензурується на материковій території Китаю з часу введення у дію “Великого китайського фаєрволу”.

Також діти пройшлися по Забороненому місту (або “Гугун”, з китайської - “Колишній палац”) - найбільшому у світі палацу (720 тис. м2), де до 1924 року проживали імператори мінської та цінської династій. У будівництві в ХV столітті цього палацу брав участь мільйон будівельників і 100 тисяч фахівців інших спеціальностей - різьбярів, художників та ін. Сам комплекс нараховує 980 будівель та 8707 кімнат.

22 липня обдарована молодь з усіх куточків земної кулі відвідала Великий китайський мур - найвідомішу пам’ятку світової архітектури. Він простягається по північному Китаю загалом більш ніж на 21 тис. кілометрів. Окрім цього, діти відвідали Шовковий ринок і побачили виступ найкращих акробатів китайського цирку.

Табір був організований фундацією імені СунЦінлін - китайської політичної діячки, дружини Сунь Ятсена та першої жінки-президента КНР. Пані СунЦінлін зробила суттєвий внесок у мир на планеті, розвиток міжнародних обмінів, зміцнення прав жінок та дітей Китаю і вважається однією з найвидатніших жінок ХХ століття.

03.08.2012



Рівне-Ракурс №10 від 03.08.2012p. 
На головну сторінку