Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №563 від 09.08.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини Рівного

У Рівному показують некомерційне кіно

Вперше у Рівному з’явиться кіноклуб некомерційного кіно. На відкриття до міста приїхав спеціальний гість - лідер артхаузного і авторського кіно України та Європи Олександр Шапіро, стрічки якого представлені у 2008 році на всесвітньо відомих фестивалях - Берліналле та Канському. До Рівного режисер прибув з новим фільмом “Апартаменти” відразу з Одеського кінофестивалю.

Передвиборча агітація на нових стендах

У Рівному з’явиться 13 великоформатних щитів, які обладнають для розміщення передвиборної агітації у місті. Зокрема, їх розташують біля органного залу, ЦУМу, майдану Незалежності, біля ТЦ “Чайка”, на майдані Короленка, на площі Перемоги. Окрім того, буде виготовлено 302 стандартні дошки оголошень, які розмістять на будинках.

На Лебединці з’явиться “Весільна карета”

У міському парку Молоді Рівного, вже незабаром з’явиться скульптура “Весільна карета”, про яку ми вже розповідали у попередніх номерах. Її має намір встановити депутат Рівнеради Олександр Нестерук. Біля монумента, за задумом ініціатора, зможуть фотографуватися місцеві молодята. Встановити карету мають до Дня Незалежності.

Дешеве масло

Після проведення моніторингу цін на харчові продукти, виявили, що у Рівному найнижчі ціни на вершкове масло в Україні - про це зазначають у Державній службі статистики України. Недороге масло також у Ковелі на Волині та у Дрогобичі на Львівщині.

Водні процедури для тварин

У Рівненському зоопарку, зважаючи на спеку, відновили водні процедури тваринам. Через спеку їм знову двічі на день влаштовують прохолодний душ. Ванни пропонують тим звірям, які люблять воду. Це переважно копитні: 20-ро представників із 60-ти.

Є любителі душу і серед котячих: леопарди, пума, тигри. Зволожують також і підлогу вольєрів та дахи будиночків. Душ тваринам влаштовуватимуть доти, поки триматиметься спека.

“Моє Рівне”

У Рівному триває перший міський конкурс аматорських відеоробіт “Моє Рівне”, присвячений Дню міста.

Відеороботи приймають до 15-го серпня в міському палаці культури “Текстильник”. Переможець отримає від організаторів цінний подарунок. Фінал конкурсу відбудеться в день міста 26-го серпня на відкритій естраді парку ім. Т. Шевченка.

Хомко приєднається до Угоди

“Угода мерів” спрямована на сталий енергетичний розвиток на місцевому рівні. Підписання відповідної угоди зобов’язує очільника міста до 2020 року зменшити викиди СО2 щонайменше на 20%.

Упродовж року від підписання домовленостей потрібно подати “План дій для сталого енергетичного розвитку”, а щодва роки місцева влада зобов’язується звітувати про впровадження “Плану дій” з метою його оцінки, моніторингу і перевірки.

09.08.2012



Рівне-Ракурс №10 від 09.08.2012p. 
На головну сторінку