Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №563 від 09.08.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Зняття обмеження

Купатися дозволили! Та чи надовго?

2 серпня місцева санепідемстанція дозволила купатися в Басовому куті. За словами працівників Рівненської міської СЕС, вміст кишкової палички зменшився - про це свідчать результати аналізу води, взятої в озері і дослідженої у санстанції.

Нагадаємо, що через незадовільний стан води в озері санепідемстанція заборонила купатися в Басовому куті. Причина цього - перевищений вміст лактозопозитивної кишкової палички. Головним фактором зростання кишкової палички фахівці міської СЕС називає спеку. Адже такого збільшення температури, як цьогоріч, не спостерігали вже багато років. А тепла вода тільки покращує умови для розмноження бактерій.

- Ми взяли повторно проби води на дослідження і виявили, що вміст лактозопозитивної кишкової палички знаходиться у нормі, - підтверджує головний лікар міської СЕС Юрій РОМЕЦЬ. - Тому жителі міста можуть спокійно купатися у водоймі без шкоди для свого здоров’я.

Та чи довго насолоджуватимуть цим відпочинком містяни - не відомо, адже спека, схоже, і не збирається залишати наш регіон.

Між іншим, працівники здолбунівської санепідемстанції виявили у водоймах Здолбунова таку ж бактерію лактозопозитивної кишкової палички. Подекуди її вміст перевищує дозволену норму більше, ніж у 20 разів. Тому працівники СЕС, наразі, не рекомендують купатися на пляжі, що на вулиці Заводська, і на так званій “вісімці”.

Що ж до інших регіонів України, то у київських водоймах купатися дозволять не раніше осені. Через сильну спеку санепідемстанція змушена закрити усі міські пляжі. Фахівці наголошують: доки температура не знизиться - стан води не поліпшиться. За результатами їхніх досліджень, рівень небезпечних для людини мікроорганізмів збільшився утричі. Проте, ця заборона на жителів міста не впливає. Про це свідчать пляжі, на яких безліч відпочивальників. От і виходить - заборонити купатися у водоймах можна, а от не пускати людей на пляж - ні.

09.08.2012Юлія ГОЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 09.08.2012p. 
На головну сторінку