Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №563 від 09.08.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

ЛІКУЙТЕСЬ НА ЗАДОВОЛЕННЯ!

Виявляється, більшість дарів природи - і корисні, і смачні. Насолоджуйтеся лікуванням!

ДЛЯ ГОЛОВНОГО МОЗКУ. Мигдаль, кеш’ю, фундук, волоські горіхи - колодязь вітаміну Е та В. Вітамін Е захищає судини головного мозку. Вітамін В зміцнює нервові клітини. Слід вживати по 300 грам щодня.

ДЛЯ СУГЛОБІВ. Корисна риба - особливо корисні лосось, оселедець, тунець. Такі рибні продукти забезпечують організм спеціальними жирними кислотами, які пригнічують запальні процеси у суглобах. Готуйте рибу на обід двічі-тричі на тиждень. А ще можна з’їсти банку сардин (450 г), пів банки тунця (200 г), лосося у власному соку (150 г), чи філе оселедця (150 г).

ДЛЯ НЕРВІВ. Дуже корисні вівсяні палички, або печиво (достатньо 2 шт. на день) - це прекрасний засіб проти стресу, до того ж завдяки цьому стабільно тримається рівень цукру в крові.

ДЛЯ СУДИН. Тут своєрідною “панацеєю” є часник, який містить спеціальну речовину алліїн, корисну для судин. Аби не було запаху, вживайте часник на ніч, або “заїдайте” його селерою чи петрушкою. Підійде також жувальна гумка з ароматом.

ДЛЯ КИШКІВНИКА підійде цільнозерновий хліб. Слід вживати щодня по 4 шматочки цільнозернового хліба, або 3 столові ложки висівок. Запивайте їх великою кількістю води, щоб продукти добре набрякли.

ДЛЯ СЕРЦЯ. Оливкова, льняна й рапсова олії багаті ненасиченими жирними кислотами. Овочеві салати заправляйте льняною олією. Вершкове масло й маргарин для випічки здоби заміняйте рапсовою олією.

ПРОФІЛАКТИКА РАКУ. Голубика (лохина), полуниця і смородина містять багато корисних речовин. З’їдайте стакан ягід щодня, а в інші пори року ласуйте замороженими.

ДЛЯ КІСТОК. Броколі, зелений горошок, цвітна капуста, свіжа петрушка й твердий сир - прекрасні джерела кальцію та вітаміну К, які зміцнюють кістки.

ДЛЯ М’ЯЗІВ. Куряче м’ясо - ідеальна їжа для тих, хто займається спортом. Для стимуляції росту клітин, тканин і м’язів потрібен білок. М’ясо птиці (курки без шкірочки) містить багато “матеріалу” для побудови м’язів, а жиру й холестерину - мало. Двічі-тричі на тиждень вживайте по 200 г відварного чи запеченого філе курки (індика).

09.08.2012Олесь ПОЛІЩУК



Рівне-Ракурс №10 від 09.08.2012p. 
На головну сторінку