Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №570 від 27.09.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Бюджетне перевиконання

У Майдані стало світло

Відтепер 369 жителів села Майдан Дубенського району з дев’ятої вечора до п’ятої ранку і в дощ, і серед туману, і у глупу пітьму знайдуть дорогу додому. Нещодавно село повністю освітили. Щоб на кожній із п’яти вулиць було світло, витратили 117 тисяч гривень із місцевого бюджету. За словами секретаря Майданської сільської ради Людмили Швидкої, сільська рада може дозволити собі таку розкіш, адже цьогорічне перевиконання Майданського сільського бюджету - 116%.

“Гроші, які ми використали на освітлення, утворилися із загального фонду сільського бюджету завдяки податку на землю, а також за її оренду. Щомісячна оплата електроенергії за вуличне освітлення становить близько 500 гривень. Це також в наших силах, оскільки маємо значне перевиконання бюджету”, - каже Людмила Швидка.

Вирішена також проблема перебоїв в електропостачанні - встановлено нові ліхтарі та закуплені якісні енергозберігаючі лампи.

Радіють вуличному освітленню і лісник Дубенського держспецлісгоспу Петро Юхимчук, який часто вночі повертається з роботи додому, і пані Марія, яка регулярно йде на вечірню службу до церкви, і пан Олександр, який після важких трудових буднів полюбляє разом із дружиною потанцювати на місцевій дискотеці.

“Може, мені треба було б кудись зайти, то вона вже не пускає”, - показуючи на дружину Марію, каже 70-літній мешканець с.Майдан пан Володимир. Літнє подружжя задоволене тим, що тепер кожна вулиця села освітлена в темну пору доби. Тому тепер, незважаючи на досить поважний вік, навіть у гості до сусідів почали ходити частіше.

27.09.2012



Рівне-Ракурс №10 від 27.09.2012p. 
На головну сторінку