Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №570 від 27.09.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини області

Приймають буряк

На Рівненщині розпочали роботу 26 бурякоприймальних пунктів. Таким чином селянам буде простіше здавати солодкі корені. Тим часом урожай буряків перероблятиме два цукрові заводи - ТОВ “Агро ХХІ” (Бабино-Томахівський цукровий завод) та ТОВ “СП “Нива” (Дубенський цукровий завод). Загалом же під цукрові буряки цьогоріч відвели трохи більше 22 тисяч гектарів. Із них понад 4 тисячі - у населення.

Водночас цьогоріч Рівненщина буде забезпечена цукром, підсумовують у головному управлінні економіки та інвестиційної політики облдержадміністрації. Так, на рік область потребує його майже 58 тисяч тонн. Водночас цьогоріч планують виробити заледве не 84 тонни цукру. Власне, така ситуація є традиційною для області, тож шукатимуть ринки збуту за її межами.

Відкрили лабораторію гуманітарних досліджень

Вона функціонує у Рівненській Малій академії наук, тож тут над власними проектами зможуть працювати обдаровані школярі краю. Завдання лабораторії - забезпечити для них доступ до якомога ширшої інформації. Наразі тут формують книгозбірню.

А вже невдовзі планують створити віртуальну бібліотеку, щоб слухачі МАН могли, наприклад, переглянути стародруки та рукописи, відтворені в електронному вигляді. На сьогодні вже є домовленості про співпрацю з книгозбірнею Національного університету “Острозька академія”, розповів директор Рівненської Малої академії наук учнівської молоді Олександр АНДРЄЄВ. Загалом у лабораторії зможе займатися до півтисячі школярів, що пишуть наукові роботи, зокрема, з літератури, мистецтвознавства, історії, географії, релігієзнавства, філософії, права, фольклористики та наук про землю. Облаштування лабораторії гуманітарних досліджень (у тому числі й закупівля комп’ютерного обладнання) обійшлося у 83 тисячі гривень, які виділили із обласного бюджету.

По селах їздять мобільні соціальні офіси

В області запровадили роботу мобільних офісів. Селянам не потрібно їхати за роз’ясненнями в райцентри, оскільки спеціалісти управління праці та соціального захисту населення, пенсійного фонду, центру зайнятості, служби у справах дітей, територіальних центрів соціального обслуговування та інших органів виконавчої влади у складі мобільних офісів виїздять у сільські ради та консультують тамтешніх жителів. Це економить час і гроші.

Як показала практика Костопільського району, для людей у селах нині також актуальні новації архітектурно-будівельної галузі та земельні відносини. Тож для зручності у склад мобільних соціальних офісів включать компетентних фахівців, які консультували б селян із цих питань.

Співпраця триває

Вже п’ятнадцять років поспіль співпрацюють Рівненщина та Варміно-Мазурське воєводство, зокрема, в торгово-економічній та культурній сферах. У перспективі - спільні проекти у царині туризму. Адже обом регіонам є чим зацікавити мандрівників. Обмінюються досвідом і в галузі медицини.

27.09.2012



Рівне-Ракурс №10 від 27.09.2012p. 
На головну сторінку