Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №570 від 27.09.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Офіційно

Допомогу збільшили

Станом на 1 вересня 2012 року за призначенням грошової допомоги особі, яка проживає разом з інвалідом І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, який за висновком лікарської комісії медичного закладу потребує постійного стороннього догляду, звернулося лише 13% одержувачів від загальної кількості інвалідів І та ІІ групи, що перебувають на обліку в центрі психічного здоров’я.

- Саме тому, - зазначає головний спеціаліст відділу з прийому державних допомог управління праці та соцзахисту населення Рівненського міськвиконкому Тетяна ГЕНЗЕРСЬКА, - ми вкотре нагадуємо, що 22 травня цього року ВРУ прийняла Закон “Про внесення зміни до статті 5 Закону України “Про психіатричну допомогу”. А 28 травня Кабмін затвердив постанову №477. Зазначеними нормативно-правовими актами передбачено підвищення розміру допомоги особі, яка здійснює догляд за інвалідом І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, з метою забезпечення його проживання у сім’ї з 10% прожиткового мінімуму до рівня мінімальної заробітної плати.

Відтепер право на таку допомогу матимуть сім’ї, доходи яких не перевищують 3-х прожиткових мінімумів, встановлених для кожного члена сім’ї.

Розмір зазначеної допомоги розраховується як різниця між трьома прожитковими мінімумами на кожного члена сім’ї та середньомісячним сукупним доходом сім’ї за попередні шість місяців, але не може бути більшим ніж мінімальна заробітна плата.

За визначенням права на призначення допомоги на догляд за інвалідом І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, громадяни можуть звернутися до органів праці та соціального захисту населення або уповноважених сільських, селищних рад безпосередньо за місцем проживання.

27.09.2012



Рівне-Ракурс №10 від 27.09.2012p. 
На головну сторінку