Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №570 від 27.09.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Напризволяще

На Рівненщині міліція “виховує” матерів

Плануючи народження дітей, батьки зобов’язані забезпечити їм належний догляд та виховання. Який шлях по життю вибере донька чи син - залежить насамперед від батьків.

Мабуть, не такими проблемами стурбовані батьки дівчинки, яка цього року не пішла до однієї зі шкіл Рівного. Правоохоронці, а також психолог школи та працівники служби у справах сім’ї відвідали дитину по місцю проживання. Як з’ясувалося, у захаращеній квартирі, серед повного безладу та в антисанітарних умовах, 12-річна дівчинка доглядала незнайому їй дитину, на вигляд віком трьох років. Діти спокійно гралися, дорослих у квартирі не було.

Будь-якої інформації, окрім імені, дитина про себе гостям не повідомила. Як встановили працівники, 12-річна учениця не відвідувала занять, оскільки не мала шкільного приладдя. Зі слів останньої, вона вже близько шести днів доглядає трирічну маленьку незнайомку.

Дітей доставили у службу в справах сім’ї та цього ж дня передали в притулок для дітей, куди через деякий час навідався батько учениці. Той пояснив, що до квартири трирічну дівчинку принесла знайома його колишньої дружини та залишила на декілька годин. Однак ні через годину, ні через п’ять, навіть через день-другий за дитиною ніхто не прийшов. Випадково зустрівши на вулиці Рівного знайому Світлану 4 вересня, Володимир обурливо сказав, щоб та забрала дитину. - “Навіщо вона мені?”, - відповіла жінка. Де перебуває матір дівчинки - їй невідомо, тому дитя залишалося в чужій родині.

Працівники ВКМСД Рівненського МВ УМВС, перевіряючи інформацію по одному зі злочинів, у розважальному закладі виявили жінку на ім’я Катерина. У ході спілкування з правоохоронцями дівчина підтвердила, що знає трирічну дівчинку. Як каже мати-зозуля, дитину залишила у знайомої Світлани, яка обіцяла доглянути дитину декілька днів, адже та займалася пошуками роботи. Як каже Катерина, вона щодня навідувалася до доньки на Льонокомбінатівську, давала гроші на потреби дитини та приносила одяг. Виникає запитання, куди вона приходила, якщо дівчинка з першого дня перебувала на Соборній у чужих людей?

Матері займалися своїми справами і на дітей у них зовсім не було часу в їхньому “щільному” графіку.

Міліціонери склали адміністративні протоколи за частиною першою статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення. У подальшому правоохоронці щодня цікавитимуться долею дітей.

За даним фактом правоохоронці проводять перевірку та встановлюють провину кожного учасника події.

27.09.2012Юлія КРИВУЛЬСЬКА



Рівне-Ракурс №10 від 27.09.2012p. 
На головну сторінку