Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №572 від 12.10.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#З перших уст

Газ залишається найдешевшим паливом, вважає Петро Дубас

Газ залишається найдешевшим паливом, вважає Петро Дубас

Чим ближче до нас дата 15 жовтня, чим прохолодніше повітря, тим частіше виникає споконвічне питання в наших краян, чи вчасно розпочнеться опалювальний сезон і скільки в найближчі півроку коштуватиме газ для населення. З цими питаннями автор і звернувся до керівника ПРАТ “Рівнегаз” Петра Дубаса.

- Опалювальний сезон розпочнеться вчасно, - розповідає Петро Андрійович. - Наше підприємство ефективно провело усі необхідні роботи із ремонту та підготовки мереж і обладнання до початку опалювального сезону, відтак мешканцям області не потрібно хвилюватися. До того ж, у нинішньому році ми констатуємо дуже непоганий стан розрахунків за спожитий газ нашими абонентами.

Так, населення та бюджетні установи розраховані за газ практично на 100 відсотків. Є проблема із теплопостачальними організаціями, але і тут ситуація із розрахунками контрольована. Що ж стосується ціни на газ, то вона не визначається “Рівнегазом” і ніякого впливу на неї наше підприємство не має. Можу сказати, що сьогодні уряд робить все можливе, аби вартість газу для споживачів не зростала. Попри тиск МВФ, позицію Росії вишукуються можливості здешевлення природного газу. Тому сподіваюся, що вартість блакитного палива буде помірною. Що ж стосується розповідей про те, що за газ споживачі віддають шалені гроші - це вигадка. Наведу приклад: з 244 тисяч споживачів газу, які є на Рівненщині, 201 тисяча споживає на рік менше двох з половиною тисяч метрів кубічних газу і платить за це до 1800 гривень. Наголошу - у рік. Тобто ті, хто має будинок та опалює його газом, готує на газу їжу, витрачає на це в місяць трохи більше ста гривень. Підрахуйте, скільки потрібно заплатити за машину дров, і ви зрозумієте - газ є найвигіднішим видом палива. До того ж, газ простий та безпечний у використанні, не потребує від споживачів додаткових робіт, на відміну від тих самих котлів на дровах. Так що у найближчому майбутньому альтернативи природному газу немає. Тому наше підприємство робить усе можливе, аби усі мешканці Рівненщини мали змогу користуватися природнім газом. На сьогоднішній день 52 відсотки населених пунктів області газифіковані і щороку їх кількість збільшується. Тільки в нинішньому році сімнадцять населених пунктів були газифіковані.

12.10.2012Записав Володимир КОНЄВ



Рівне-Ракурс №10 від 12.10.2012p. 
На головну сторінку