Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №572 від 12.10.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Думки вголос

Що дасть комунальній галузі Рівного створення центру легкої промисловості?

Що дасть комунальній галузі Рівного створення центру легкої промисловості?

Тисячі рівнян, які побували на відродженому Льнокомбінаті, мали змогу на власні очі побачити, як із розваленого та розкраденого підприємства було створено новітнє виробництво.

Але ми пишаємося не лише тим, що рівненські тканини завойовують ринок України. Ми перетворили територію Льонокомбінату на охайний куточок Рівного, де щодня працює фон-тан, стоять лавочки та буяють квіти. Це не приносить жодних прибутків, адже головне не в цьому. Переконаний, нас має оточувати краса, яка підніматиме настрій і ми впевнено дивитимемося вперед.

Однак, на жаль, виходячи за ворота підприємства ми бачимо зовсім іншу картину. Брудні багатоповерхівки з облізлими фасадами, двори, де вже давно немає нормальних лавок, розвалені дитячі майданчики та під’їзди, в які моторошно заходити. Чому так? Можна багато критикувати місцеву владу, але справа, напевно, не тільки у нехлюйському ставленні міських чиновників до своїх прямих обов’язків. Багато залежить від усіх нас - простих рівнян.

Зрозуміло, що на всі роботи з благоустрою коштів у місцевому бюджеті ніколи не вистачало і не вистачить. Тому пот-рібна самоорганізація мешканців. Однак, вона неможлива в місті, яке перебуває у депресив-ному стані, де немає діючої промисловості. Людям, які не отримують гідних зарплат, не впевнені у завтрашньому дні, не до благоустрою своїх дворів та під’їздів. У них інші проблеми - як вижити і чи буде завтра можливість купити харчі для своєї родини. За таких умов без створення у Рівному нових виробництв і без отримання десятками тисяч мешканців міста нормально оплачуваної роботи, ми не зможемо вирішити і проблему створення нормального, комфортного середовища.

Це лише одна частина проблеми. Погляньмо, в якому стані знаходяться більшість промислових підприємств міста, хоча правильніше їх називати колишніми. На їх території не те що лавочок і фонтанів вже давно немає, там можна знімати фільми про жахи війни без додаткових зусиль.

Фактично ми маємо у Рівному кілька десятків руїн на місті промислових підприємств і лише після створення на їх місті новітніх виробництв можна говорити, що промислові зони міста знову стануть нормальними районами розташування підприємств. Моя програма із перетворення Рівного у центр легкої промисловості враховує той факт, що у місті існує величезна кількість по-рожніх промислових підприємств, які після недорогого ремонту можуть швидко стати новими швейними фабриками, підприємствами з виготовлення фурнітури, іншими виробництвами. Тоді вже не будуть лежати купи сміття посеред дворів фабрик та заводів, не буде страшно ходити по їх території, а працівники нових виробництв зможуть вкладати певні кошти, аби і їх двори були чисті та охайні. Я вірю, що так воно і буде, бо ніхто нам не допоможе зробити нашу країну, наше місто, наш двір гарними та комфортними для життя українців.

12.10.2012Олег ЧЕРВОНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 12.10.2012p. 
На головну сторінку