Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №241 від 25.05.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Відкриття

На »Газотроні» все буде »Люкс»

На »Газотроні» все буде »Люкс»

19 травня відбулося урочисте відкриття надсучасної автоматизованої лінії з виробництва компактних люмінесцентних ламп “Люммакс”. Їх виробництво налагоджене ТОВ “Газотрон-Люкс”, яке входить до складу Корпорації “Астрон-Україна”. А профінансував проект ВАТ КБ “Надра”.

Прем’єр-міністр України Юрій Єхануров, який взяв участь у відкритті, зазначив, що поки Президент говорить про впровадження енергозберігаючих технологій, у Рівному це вже зробили. Справді, нові лампочки вражають навіть зовнішнім виглядом. А за технічними характеристиками перевершують таку ж продукцію провідних фірм світу. За словами Голови Ради Корпорації “Астрон-Україна” Юрія Кирилова, підприємство готове змагатися з брендами й для цього є всі передумови.

А головне те, що ці лампочки за ціною дешевші, ніж імпортні. Нині український ринок завалений китайськими лампами, які мають властивість перегоряти при першому ж вмиканні. Тому продукція “Газотрон – Люкс” для Рівного - справжня технічна революція. Вже незабаром виробництво запрацює у три зміни й за рік Україна матиме до 6 мільйонів лампочок нового покоління. І ще одне нововведення – використану лампу не варто викидати, її можна повернути й за доплату обміняти на нову.

Рекомендують використовувати компактні люмінесцентні лампи “Люммакс” і медики. Виявляється, що світло від них є безпечнішим, ніж від інших. Тому в першу чергу рівненською продукцією зацікавились заклади освіти та медицини. Як розповів генеральний директор ТОВ “Газотрон-Люкс” Сергій Прилуцький, вже є домовленість з міським головою Рівного Віктором Чайкою про забезпечення місцевих шкіл та лікарень новими лампами. Причому, підприємці пішли назустріч міській владі й відстрочили платежі на три місяці.

Лампа “Люммакс”:

- споживає в 5 разів менше електроенергії, ніж звичайна;

- служитиме до 10 років при умові використання її близько трьох годин на добу;

- розроблена з урахуванням коливань напруги в українських мережах енергопостачання та захищена від передчасного перегоряння й короткого замикання;

- витримує мінімум 35 000 включень;

- забезпечує збільшений світловий потік, порівняно з іншими компактними лампами аналогічного розміру;

- менше, ніж через рік експлуатації відшкодовує витрати на придбання та забезпечує пряму економію на рівні 155 гривень;

- допомагає зберігати довколишнє середовище, запобігаючи викидам в атмосферу шкідливих речовин, що супроводжують процес виробництва додаткових енергетичних потужностей.

25.05.2006Володимир ПОПИК



Рівне-Ракурс №10 від 25.05.2006p. 
На головну сторінку