Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №575 від 02.11.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Громада

25 квартир отримують щороку

У Володимирці інфраструктуру нових мікрорайонів розбудовують спільно з громадою. Щороку в райцентрі земельні ділянки під будівництво одержують 70-80 людей.

З кожним власником місцева влада укладає договір про пайову участь на розбудову інфраструктури. Зокрема, люди сплачують по 5 тисяч гривень, які відразу спрямовують на підведення комунікацій до їхніх майбутніх домівок. Ініціативну громаду також підтримують коштами з місцевої казни.

Завдяки такому співфінансуванню та господарському підходу комунікації в нові мікрорайони підводять швидше, ніж вводять в експлуатацію будинки. Щорічно 25 жителів райцентру святкують новосілля. Вони заздалегідь мають зручний під’їзд до будинків, підключають новобудови до каналізації та електроенергії. Крім того, ініціативні громади мають також можливість залучати гроші з обласної казни.

Так, на електифікацію нових вулиць вони цьогоріч одержали 28 тисяч гривень із обласного та 60 тисяч із районного бюджетів. А за п’ять років для новоселів проклали 20 кілометрів білощебеневих вулиць. Чиновники Рівненщини вважають, що саме люди мають визначати ті проблеми, над якими повинна працювати влада всіх рівнів, а кожна ініціативна громада матиме підтримку.

02.11.2012

У будівельній галузі з початку 2012 року сталося два нещасних випадки. Тому аби вберегти людей від таких ситуацій та покращити умови безпеки праці, фахівці територіального управління Держгірпромнагляду проводили перевірки будівельних майданчиків та об’єктів будівництва області щодо дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці. Проведення будівельно-монтажних робіт без проекту виконання робіт, відсутнє захисне огородження зон постійно діючих небезпечних виробничих факторів, допущення до виконання робіт працівників, які не пройшли інструктаж і перевірку знань з питань охорони праці - саме такі порушення найчастіше виявлені працівниками управління. Наразі під час обстежень виявили понад 150 порушень нормативно-правових актів з охорони праці, заборонено виконання робіт на 13 об’єктах, а до адміністративної відповідальності притягнуто 15 посадових осіб, в тому числі сім керівників.



Рівне-Ракурс №10 від 02.11.2012p. 
На головну сторінку