Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №575 від 02.11.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Кращі за професією

Рівнянка – у першій п’ятірці

Рівнянка – у першій п’ятірці

Надія ЛЕМЕХ: “Мій результат – перемога всього колективу”

8-11 жовтня 2012 року в Криму відбувся заключний ІІІ етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності серед майстрів виробничого навчання професійно-технічних навчальних закладів з професії “Кухар”. Високий рівень організації заходу, проведеного на базі Сімферопольського вищого професійного училища ресторанного сервісу та туризму, сприяв чесному суперництву і підтримці творчої праці майстрів виробничого навчання, підвищенню їх професійної майстерності, популяризації їх педагогічних здобутків та суспільному визнанню престижності професії кухаря.

Моя співрозмовниця - майстер виробничого навчання Рівненського торгово-професійного ліцею Надія ЛЕМЕХ (на фото), яка посіла у конкурсі п’яте призове місце.

- Надіє Валеріївно, що передувало Вашій участі у всеукраїнському конкурсі?

- Наприкінці вересня на базі нашого ліцею був проведений ІІ етап цього конкурсу. Його учасники змагалися у новій лабораторії кухарської справи, оснащеній сучасним обладнанням, інвентарем та інструментом - до речі, найкращій у системі національної профтехосвіти. Її реконструкція обійшлася в 600 тисяч гривень. Тож учасники конкурсу, які представляли 11 професійно-технічних навчальних закладів області, та гостя з Брестського державного професійно-технічного коледжу (Республіка Білорусь) мали чудові можливості продемонструвати свою професійну майстерність. Журі конкурсу оцінило подані роботи учасників: витвори кулінарного мистецтва, технологічні карти, розроблені для їх виконання, відеоуроки вступного інструктажу. Я виборола перше місце на регіональному рівні.

- Розкажіть, будь ласка, про заключний етап конкурсу, що відбувся у Криму.

- Конкурсна програма складалася з виконання трьох завдань: Перше - “Мій навчальний заклад”. Кожний учасник презентував рекламний відеоролик, який демонструвався в конференц-залі й оцінювався журі. Відеоролик про наш ліцей зайняв третє місце. Виконуючи друге завдання, учасники подали для оцінювання журі відеозапис вступного інструктажу-уроку виробничого навчання із наданням матеріалів його комплексно-методичного забезпечення. Моя тема - “Страви із запеченої риби”, відеозапис якої був зроблений у новій лабораторії кухарської справи, здобула на всеукраїнському конкурсі п’яте місце. І третє завдання - “Кулінарне мистецтво” - одне з найцікавіших та найскладніших. Його виконання передбачало індивідуальне приготування кожним учасником основної (фірмової) страви й десерту, складання технологічної карти та меню. За оцінкою журі за виконання цього завдання я зайняла четверте місце, а в загальному заліку - п’яте. Вважаю, що це дуже хороший результат, враховуючи, що деякі мої суперники були учасниками міжнародних конкурсів із кулінарного мистецтва, які проходили під егідою Асоціації кулінарів України. Користуючись нагодою, хочу висловити щиру подяку одному з провідних шеф-кухарів України, президенту Асоціації рестораторів “RestArt” Сергію Холодову, який допомагав мені вдосконалювати мою професійну майстерність, коли я готувалась до участі в регіональному та всеукраїнському конкурсі.

- Скільки було учасників всеукраїнського конкурсу і хто виборов перше місце?

- У конкурсі взяли участь 27 переможців ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності серед майстрів виробничого навчання системи професійно-технічної освіти з професії “Кухар”, які представляли 25 областей та міста Київ і Севастополь. Перше місце виборола майстер виробничого навчання із Сімферопольського вищого професійного училища ресторанного сервісу та туризму Ірина Дементьєва. Мій результат - почесне п’яте місце, та диплом - перемога всього колективу, який допомагав мені готуватись до конкурсу. У ліцеї створені всі умови для творчого та професійного зростання викладачів і майстрів виробничого навчання. Завдяки наполегливості й організаторському хисту директора ліцею Віктора Леонідовича Рудика наш навчальний заклад по праву вважається одним із кращих у системі вітчизняної професійно-технічної освіти. У нас не тільки найкращі педагоги, а й найбільш талановиті, вродливі та здібні дівчата. Так, ліцеїсти Катерина Сирота та Мар’ян Грімнак успішно виступили в конкурсі юних гумористів “Поліські пересмішники”, а Тетяна Кухарук стала переможцем цьогорічного конкурсу “Міс Профтехосвітяночка”. Вибачте ті, кого не назвала, - численні переможці різних мистецьких конкурсів і спортивних змагань!

02.11.2012Спілкувався Олександр ОЛЬХОВИК

Надія ЛЕМЕХ закінчила в 1995 році СПТУ-15 м. Рівне, а затим - Рівненський комерційний технікум та Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені акад.С.Дем’янчука. За шість років пройшла шлях від лаборанта до майстра виробничого навчання Рівненського торгово-професійного ліцею. Надія Валеріївна та її група - переможці рейтингу майстрів виробничого навчання та навчальних груп ліцею за 2010-2011 та 2011-2012 навчальні роки.



Рівне-Ракурс №10 від 02.11.2012p. 
На головну сторінку