Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №575 від 02.11.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Екстрадиція

Наркобарона повернуть на Україну

У міжнародному аеропорту “Бориспіль” відбулася екстрадиція громадянина України, який у свій час налагодив міжнародний канал контрабандного постачання в Україну наркотичного засобу - кокаїну.

Досудовим слідством встановлено, що зловмисник, проживаючи з 2004 року в Іспанії, домовився зі своїм братом, який проживав на території Рівненської області, про контрабандне постачання на територію України кокаїну з метою подальшого збуту на території області. Він відправив в Україну наркотики приватним автобусом, що здійснює періодичні міжнародні поштові перевезення. Кокаїн був схований в посилці з одягом (у нарукавній кишені светра), яка була адресована на ім’я брата-спільника.

Використовуючи необізнаність своєї дружини, яка проживає на території Рівненської області, організатор наркоканалу відправив в Україну ще одну посилку з прихованим у продуктах харчування кокаїном. Посилку було відправлено приватним автобусом, що здійснює міжнародні перевезення.

23 січня 2007 року правоохоронці в ході огляду цього мікроавтобусу, що перетинав митний кордон України через пункт пропуску “Тиса” Чопської митниці, виявили та вилучили приховані зловмисником наркотики.

Спільник був затриманий наступного дня співробітниками СБУ під час спроби реалізації кокаїну.

Слідчими УСБУ в Рівненській області було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.305 (“Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів”), ч.2 ст.307 (“Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів”) Кримінального кодексу України.

У 2007 році вироком Рівненського міського суду рівнянина було засуджено до 4 років позбавлення волі, а організатора контрабандного постачання наркотиків, який переховувався від правосуддя за межами України, оголосили у міжнародний розшук.

У березні цього року правоохоронні органи Королівства Іспанії затримали зловмисника, а 22 жовтня співробітники Інтерполу екстрадували його в Україну, де він постане перед судом.

02.11.2012



Рівне-Ракурс №10 від 02.11.2012p. 
На головну сторінку