Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №575 від 02.11.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Споживач має право

А що у вашій ковбасі?

Ковбаси варені, напівкопчені та варено-копчені, копчені, сирокопчені, шинку, сосиски і сардельки - це ще не повний асортимент м’ясної продукції, що пропонують нам різні виробники. Всі ми любимо поласувати виробами із м’яса, тому йдемо на ринок чи в магазин і купуємо щось смачненьке до столу, при цьому сподіваємося, що продукція відповідає стандартам якості.

Але, як показує практика, часто-густо наші сподівання залишаються нездійсненними. Виробники навчилися економити на сировині незважаючи на остаточний результат. Деякі майстри “ковбасної індустрії” використовують навіть замість натурального м’яса МОМ - субстанцію, зроблену в основному з кісток із залишками м’яса, яка під впливом пресу перетворюється на щось схоже на пюре. При цьому, якщо добавку сої виробники все-таки вказують у складі як рослинний білок, то МОМ позначають як м’ясо.

І хоча в Рівному таких порушень не виявлено, та працівники Інспекції з питань захисту прав споживачів у Рівненській області зазначають, що контроль споживачів і їхні скарги допомагають інспекторам виявляти недобросовісних виробників та притягати їх до відповідальності.

- З квітня 2012 року працівниками Інспекції з питань захисту прав споживачів відібрано для перевірки сімнадцять зразків м’ясної продукції, - розповідає провідний спеціаліст Інспекції з питань захисту прав споживачів Тетяна ГРИЩЕНКО. - Варто зазначити, що 40% від усього перевіреного товару не відповідає стандартам якості. В основному ми спостерігаємо такі недоліки, як завищена норма крохмалю, нітрату натрію, наявність бактерій групи кишкових паличок, завищена кількість вологи. Окрім цього, в одному із магазинів нашими інспекторами під час перевірки курки гриль виявлено в ній стафілокок. Для працівників Інспекції з питань захисту прав споживачів важливо, щоб суб’єкти господарювання розуміли - наша основна мета аж ніяк не покарати і стягнути штраф. Споживач повинен отримувати якісну продукцію і наші перевірки спрямовані на те, щоб покращити роботу підприємців та в дечому підказати й розповісти про можливості виготовлення ще більш якісного товару.

У разі невирішення питання по суті - споживачам необхідно звернутися до нас за адресою: м.Рівне, вул. Симона Петлюри, 5. Усі питання розглянуть згідно з чинним законодавством.

02.11.2012Юлія ГОЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 02.11.2012p. 
На головну сторінку