Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №575 від 02.11.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Актуально

На дворі туман? Викликайте таксі

Поради з керування в усі пори року

Підготуйте

Додавайте правильну кількість антифризу. Це захистить вашу машину від замерзання та корозії. Перевіряйте акумулятор, аби мати достатньо енергії для того, щоб завести машину. Перевіряйте гальма. Якщо вони не працюють справно, машина може перекинутися на один бік під час гальмування. Візьміть із собою аварійне електроживлення. Обов’язково майте при собі ліхтарик, ковдру, пісок або сіль та спеціальну лопату для снігу. Перевірте пічку та обігрівач скла. Вони забезпечать вам комфорт і переднє скло буде вільним від снігу та конденсатів. Змініть мастило. Це допоможе вам легко рушати з місця. Використовуйте правильно підібрану рідину для переднього скла. Скло буде чистим весь час, якщо антифриз та двірники будуть правильно підібрані.

Набудьте навичок керування

Майте в запасі трохи більше часу, аніж це потрібно для подолання відстані. Подвойте безпечну відстань. Додатковий простір між вами та машиною попереду дасть достатньо часу для зупинки. Підтримуйте машину в чистоті. Регулярна мийка зменшить корозію, яка може бути викликана хімікатами, сіллю і гравієм, котрі використовуються на дорогах для знищення льодового покриву. Будьте обережні на мостах та переходах. Лід, як правило, з’являється там швидше. Дивіться і робіть все для того, щоб вас також бачили. Тримайте фари увімкненими, а переднє скло чистим. Якщо застрягли в снігу чи льоді, не тисніть на газ без потреби - це занурить колеса ще глибше. Розчистіть сніг біля коліс і повільно розкочуйте авто вперед та назад.

Зберіть найбільш повний комплект

Будьте готові до незапланованої зупинки. Використовуйте міцний контейнер для набору необхідних речей (краще надійну валізу чи сумку). Речі, котрі вам потрібно взяти із собою: сигнальні ракети, бавовняну ковдру, трос, їжу, маленьку пічку, пакети з супом, посуд та столові прибори, товсті шкарпетки, шапку, рукавиці, аптечку, протипослизговий ланцюг, лопату для снігу, свічку, запальничку або сірники, ліхтарик та радіо зі справними батарейками, щось почитати, якщо доведеться довго чекати. Не забудьте про важливі особисті речі. Завжди майте із собою аптечку.

Підготуйтеся до того, щоб адаптувати авто

Вам треба добре підготувати своє авто та шини до зими. Але інші пори року вимагають не меншої уваги. Туман, сильний дощ, сніг та лід, яскраве сонце або спека потребують особливого регулювання та обслуговування авто.

Як дати собі раду в туманну погоду

Найкраще не керувати автомобілем у туман, але якщо ви мусите, то використовуйте наступні засоби безпеки: cкиньте швидкість. Якщо бачите світло фар інших автомобілів - тим більше, скиньте швидкість, тому що машина може їхати посередині дороги, чи стояти, чи повільно рухатися. Тримайте фари близького бачення увімкненими, або використовуйте фари для туманної погоди. Не рухайтеся швидше, аніж дозволяє видимість. Якщо туман є занадто густим, з’їдьте з дороги та зупиніться. Не рухайтеся швидше аніж 10 чи 15 км на годину. Вмикайте світло повороту заздалегідь, та вчасно попереджуйте інших водіїв про свій намір зупинитися.

Що робити під час сильного вітру?

Коли керуєте автомобілем у дуже вітряну погоду, дотримуйтеся наступних правил: водії фургонів, відпочинкових вагончиків, домів-автопричепів та трейлерів мають бути особливо уважними. Зменшіть швидкість, коли ви виходите із захищеної зони на незахищену. Скиньте швидкість, якщо бачите, що назустріч їде вантажівка чи автобус. Сильний дощ і мокрий сніг часто супроводжуються сильними вітрами. Слід ураховувати можливість вологих або слизьких ділянок на дорозі й бути готовим до них.

02.11.2012

Магазин "Авторай" м.Рівне, вул.Д.Галицького,5. Тел.: 45-07-74, (097)480-23-35, (093)476-31-47



Рівне-Ракурс №10 від 02.11.2012p. 
На головну сторінку