Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №241 від 25.05.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Кращий роботодавець

»Працювати на совість» -

»Працювати на совість» -

таким є життєве кредо Миколи Судді

Кузнецовськ - наймолодше місто в Рівненській області. І дійсно, його сучасний благоустрій милує око. Але значно більше важить те, що місто має хороших господарників, які знають свою справу і професійно її виконують. Кузнецовськ постійно здобуває перемоги в конкурсах обласного та всеукраїнського масштабу, підтверджуючи статус населеного пункту з найкращим благоустроєм. Про те, як створюється такий затишок і комфорт у місті, та багато іншого кореспонденту “РР” розповів директор Кузнецовського міського комунального підприємства Микола СУДДЯ (на фото).

- Наше підприємство - багатопрофільне, - говорить Микола Андрійович. - Ми надаємо весь комплекс послуг: від прибирання території, будинків (від підвалів до покрівлі), до видобутку артезіанської води, якою забезпечується Кузнецовськ. За три кілометри від міста є сім артезіанських свердловин, з яких у мережі подається вода. Маємо власні очисні споруди, сміття не просто вивозимо за місто, а й захоронюємо його на полігоні. Обслуговуємо тепломережі та високовольтні електромережі.

Принципи, якими керується в роботі адміністрація комунального підприємства, - це, перш за все, своєчасне виконання поставлених завдань і якість послуг. Сам Микола Суддя удостоєний почесного звання “Кращий господарник року у вирішенні соціально-економічних питань”. А ще міське комунальне підприємство Кузнецовська останні три роки поспіль є переможцем конкурсу “Кращий роботодавець року”. І недарма, адже із сорока тисяч місцевих мешканців на підприємстві працюють більше тисячі чоловік.

- У нас найкращі умови для працівників, - стверджує Микола Андрійович. - Стабільно виплачується заробітна плата, надається необхідний спецодяг, виконуються всі передбачені умови з охорони праці.

Підприємство тісно співпрацює з міським центром зайнятості, працевлаштовуючи незайнятих громадян. Окрім того, у літній період комунальне підприємство забезпечує безробітним тимчасову зайнятість, залучаючи їх до прибирання території, газонів, прополювання клумб тощо.

- Загалом, міський центр зайнятості повністю забезпечує нас кадрами. І тим, хто приходить працювати на міське комунальне підприємство за його направленням, ми самі виплачуємо заробітну плату, без залучення дотацій, - зазначив Микола Андрійович.

Голова профкому МКП Валентина

РЕШЕТИЦЬКА говорить:

- Прагнучи покращити умови для працівників, ми організовуємо спортивні змагання, беремо участь у міжгалузевих спартакіадах, оздоровлюємо дітей у літніх таборах. А відсутність плинності кадрів підтверджує добре і чуйне ставлення керівництва до своїх працівників.

А ось думка ділового партнера - директора Кузнецовського міського центру зайнятості Людмили САМОХІНОЇ:

- Ми тісно і плідно співпрацюємо з міським комунальним підприємством, - говорить Людмила Олександрівна. - Лише за останні два роки співпраці на підприємстві працевлаштовано більше ста чоловік. Крім того, щороку ми спільно організовуємо тимчасові роботи, які оплачуються за рахунок комунального підприємства. З 2002 по 2005 роки майже 160 безробітних, які перебували на обліку в центрі зайнятості, мали змогу попрацювати і отримати заробітну плату.

За словами Людмили Олександрівни, Микола Андрійович Суддя - дуже чуйна людина, адже коли до нього надходять звернення щодо працевлаштування соціально незахищених і малозабезпечених громадян, він настільки переймається людськими проблемами, що віднаходить додаткові резерви і працевлаштовує їх. Микола Андрійович бере активну участь у ярмарках вакансій, зустрічається з молоддю міста, проводячи профорієнтаційні бесіди. Словом, всіляко сприяє працевлаштуванню, і недарма в 2005-му році його двічі визнали переможцем на обласному рівні: у групі підприємств з чисельністю від 1001 до 5000 працюючих та у номінації “Кращий роботодавець року з організації безпечного ведення робіт”.

Алла РОГАШКО

25.05.2006



Рівне-Ракурс №10 від 25.05.2006p. 
На головну сторінку