Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №580 від 06.12.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Підсумки

Підземка не завалиться

Підземка не завалиться

Інформація, що нещодавно пролетіла містом про можливий обвал підземного торгового центру, не підтвердилася.

Для вирішення цього питання навіть була створена спеціальна комісія з депутатів міської ради, яка займалася обстеженням технічного стану і законності зведення підземного торгового центру у районі Театральної площі та висотного торгово-офісного центру біля готелю “Україна”.

До комісії увійшли Любомир Гладун, Мар’ян Года, Олег Карпяк, Тарас Максименко, Антон Сачук, Юрій Сідлецький та Володимир Петрів. Також до роботи комісії залучено провідних фахівців у галузі будівництва з Національного університету водного господарства та природокористування.

Разом із головним інженером Рівненського академічного обласного музично-драматичного театру Іваном Цихмістером комісія оглянула тріщини на внутрішніх стінах драмтеатру, які з’явилися після початку робіт зі зведення підземки. Головний інженер зауважив, що ще однією проблемою є вода, яка набирається у машинних залах театру. Адже після побудови підземного містечка і готелю, вона там стоїть постійно. Інколи її рівень піднімається до коліна.

При цьому всі дозвільні документи на підземне торгове містечко і на офісний центр на Соборній відповідають чинному законодавству.

Ще однією причиною підтоплення підземки називають відсутність у центрі Рівного зливової каналізації та облаштування над перекриттями такої потужної зупинки громадського транспорту, а це у свою чергу дає навантаження на основу будови.

Варто зазначити - комісія дійшла висновку, що загрози обвалу торгового центру немає. Щоправда, є проблеми з просіданням у деяких місцях конструкцій.

06.12.2012



Рівне-Ракурс №10 від 06.12.2012p. 
На головну сторінку