Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №580 від 06.12.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новий рік вже близько

Ялинку охоронятимуть ангели

Ялинку охоронятимуть ангели

Композиція з п’яти янголів прикрашатиме головну ялинку Рівного. Цьогоріч, окрім звичних новорічних героїв, рівняни і гості міста зможуть насолоджуватися новими, а головне, унікальними в Україні фігурами ангелів.

Заступник міського голови Галина Кульчинська зазначає, що вже давно йшла мова про те, щоб якось оновити композицію біля головної ялинки Рівного. Як саме це зробити, вирішували довго. Були варіанти поставити оленів, та вартість одного становить близько 30 тисяч гривень. Тоді вирішили, що не потрібно платити хтозна кому, та ще й за речі, що не пасуватимуть до ялинки.

- Ангел - універсальний образ, який подобається всім. Він є чи не найкращим символом різдвяних свят. Тому ми запропонували Рівненській художній школі втілити цей проект у життя, - розповідає заступник міського голови Галина КУЛЬЧИНСЬКА. - Через декілька днів ми отримали безліч ескізів, серед яких і обрали п’ять найкращих образів ангелів. Сума на виготовлення п’ятьох унікальних фігур, разом із матеріалами, оплатою роботи майстрів - максимум 25 тисяч гривень.

Неповторні фігури стоятимуть на невеликому подіуму, висота якого 50 см. На виготовлення однієї фігурки знадобилося близько 800 лампочок. Завдяки чималій кількості стеклярусів, неонових лампочок - янголи неймовірно сяятимуть як уночі, так і вдень. Майстри, які виготовляли новорічні фігурки, розповідають, що під час роботи постійно змінювався дизайн ангелів, адже коли починаєш працювати з матеріалами, вже безпосередньо бачиш, що і де потрібно змінити.

- Для мене реалізовувати таку ідею є надзвичайно цікаво, адже я не перший рік працюю з образом ангела, оскільки займаюся писанкарством, - розповідає автор ескізів Наталія ДРЕБОТ. - Ми знали, яка поставлена задача і що від нас вимагають, тому запаслися ідеями та почали створювати ескізи.

- Сама композиція складатиметься із п’яти ангелів - ангел з ліхтариком, із сопілкою, з лірою, на хмаринці і ще один ангел, який відрізнятиметься від всіх інших та буде центральним. У нас у школі є і скульптори, і металісти, і графіки, і живописці, тобто тут працюють фахівці високого класу. Ми спробували різними способами створити ангелів і зрештою залишилися задоволеними. Думаю, якість і довговічність забезпечені, - зазначає директор художньої школи Артур МАРТИНЕНКО.

Побачити цю неймовірну композицію можна 19 грудня. Саме тоді на майдані Незалежності відбудеться відкриття головної ялинки Рівного.

Між іншим, Галина Кульчинська наголосила, що вже на початку грудня Трест зеленого господарства придбає ялинку. Її висота буде не менше 25 метрів. Встановлюватимуть зелену красуню поступово, адже лише на оформлення ялинки іграшками потрібно не менше тижня. А от уже традиційного для рівнян конкурсу ялинкових прикрас не буде. Вся проблема в тому, що паперові іграшки є пожежонебезпечними, тому від їх розміщення на головній ялинці відмовилися.

06.12.2012Юлія ГОЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 06.12.2012p. 
На головну сторінку