Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №586 від 17.01.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Стало відомо

Влада таємно поховала верблюда

Влада таємно поховала верблюда

- Приблизно вже через три тижні має запрацювати сміттєпереробний завод і в нас взагалі зникне проблема зі сміттям, - зазначив під час затвердження проекту рішення “Про припинення утилізації загиблих тварин на міському сміттєзвалювальному заводі” міський голова Рівного Володимир ХОМКО. - З полігону забереться все сміття, в тому числі, яма “Беккера,” в якій утилізовували тварин.

Для вирішення проблеми була створена спеціальна комісія, в яку входили працівники ветеринарної медицини, санітарно-епідеміологічної служби і охорони навколишнього середовища. Комісія прийняла рішення щодо виведення з експлуатації біотермічної ями, і його ж підтримали члени виконавчого комітету.

Фахівці розробили спеціальну систему, за якою спочатку трупи тварин збиратимуться в контейнери, що будуть розміщені на полігоні, а вже звідти їх декілька разів на тиждень відвозитимуть на Костопільський ветсанзавод.

- До сьогоднішнього дня трупи безпритульних тварин, загиблих під колесами автомобілів у Рівному, відвозили в біотермічну яму, яка знаходилася на сміттєзвальному полігоні, - розповідає начальник управління ветмедицини Рівного Анатолій САСОВСЬКИЙ. - Через будівництво на полігоні сміттєпереробного заводу біотермічна яма “Беккера” перестала відповідати нормам санітарно-захисної зони, яка має знаходитися на відстані не менше тисячі метрів від населених пунктів або місць, де постійно перебувають люди. Отож, автотранспортне підприємство КТП-1728 уклало договір з Костопільським ветсанзаводом - це підприємство, що здійснює утилізацію як трупів тварин, так і відходів виробництва. Ця послуга є платною, її вартість 360 гривень за тонну і 3,60 грн. за кілометр. Це є цивілізований метод, що практикується у всьому світі. Окрім цього, утилізовуватися можуть і інші тварини.

Наприкінці розмови Анатолій Сасовський зробив відверте зізнання, яке могло б стати сенсацією 2012 року, адже, як виявилося, в утилізуючій ямі під покровом ночі таємно поховали колишнього мешканця Рівненського зоопарку, улюбленця малечі та дорослих - верблюда, при цьому представники міської влади щодо цієї ситуації ані пари з вуст...

17.01.2013Юлія ГОЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 17.01.2013p. 
На головну сторінку