Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №587 від 24.01.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Футзал

Рахунок не по грі

Рахунок не по грі

Екстра-ліга 13 тур. 20 січня. “Єнакієвець” (Єнакієво) - “Ураган” (Івано-Франківськ) - 3:5, “Спортлідер+” (Хмельницький) - “Енергія” (Львів) - 0:2.

“Кардинал-Рівне” - “Локомотив” - 1:4 (1:2).

“Кардинал-Рівне”: Гурко (Дєнюжкін, 9) - Танський, Когут, Паршиков, Басич - Бондар, Маринюк, Вершинін, Чернієнко - Фаренюк, Кручок, Ситнік, Піддубний.

“Локомотив”: Іваняк - Білоцерковець, Воронін, Кісєльов, Є.Клочко - Кондратюк, О.Сорокін, Д.Сорокін, Журба - Сірий, Чуднов.

Голи: Маринюк (9) - Клочко (1,1), Білоцерковець (24), Кісєльов (39).

Попередження: Маринюк (37), Вершинін (30).

На превеликий жаль для рівненських вболівальників, рівнянам не вдалося поквитатися з харків’янами за листопадову суху поразку в Харкові. І справа навіть не в ігровій перевазі лідера екстра-ліги, якраз у цьому аспекті господарі взагалі не поступалися залізничникам, а навіть переважали, а ось у плані везіння і реалізації моментів, тут рівних гравцям “Локомотиву” не було.

Ще не встигла секундна стрілка годинника зробити один оберт, як на табло Рівненського ДЮСШ№4 засвітився рахунок - 0:2. Причому обидва голи-близнюки після атаки лівим флангом провів Євген Клочко - перший на 27 секунді, а другий на 36. Після цього рівняни заволоділи ініціативою, а гості відповідали гострими контратаками. Такий перебіг подій, ніби приспав увагу захисту харків’ян і залізничники дозволили господарям провести дві небезпечні атаки. Спочатку Вершинін примусив Євгена Іваняка продемонструвати диво-реакцію, відбивши в карколомному стрибку дальній потужний удар Олександра. А згодом Олександр поперечною передачею вивів на удар Мар’яна Маринюка і тому нічого не залишалося, як підставивши ногу переправити м’яч у ближній правий кут воріт “Локомотива” - 1:2. Одразу після забитого господарями голу відбулася заміна голкіпера, і у воротах МФК “Кардиналу-Рівне” замість Гурка з’явився Дєнюжкін. Жодній із команд, до закінчення першого тайму змінити рахунок так і не вдалося.

Уже на першій хвилині другого тайму команди обмінялися потужними ударами. Спочатку, наче з гармати вистрілив Бондар, а за декілька секунд аналогічними ударом відповів Воронін. Проте згодом рівняни на декілька хвилин притисли залізничників до воріт і почали планомірно обстрілювати володіння Іваняка. Вершинін, Танський, Бондар - примушували Євгена вертітися у воротах - наче карася на пательні. Але м’яч вперто не йшов у ворота “Локомотива”. Вершинін потужним ударом у хрестовину ледь не перекинув ворота, але хрестовина - це ще не гол. А ось удар Білоцерківця зліва припав точно у дальній кут - 1:3. Правда, перед цим, на думку багатьох вболівальників і гравців господарів, м’яч відлетів від руки Клочка, але судді порахували, що порушення не було, і м’яч відскочив не від руки, а від передпліччя Євгена, тому гол було зараховано. Голкіпер гостей творив справжні дива у воротах, а нападникам господарів вперто не щастило і м’яч просто знущався над ними, незважаючи на постійне намагання рівнян змінити рахунок. Найбільше запам’яталися удари Вершиніна і Чернієнка в середині тайму. За 5 хвилин до закінчення гри Віталій Танський почав виходити в якості п’ятого польового, а згодом уже сам Віталій Дєнюжкін почав підключатися до атак, виконуючи роль п’ятого польового. Але і такий хід кардиналівців не дозволив їм змінити рахунок, а ось харків’яни на 39 хвилині поставили остаточну крапку в цьому захоплюючому двобої - 1:4. Гол у порожні ворота зі своєї половини майданчика провів Віталій Кісельов. Правда, перед цим, на думку господарів, було порушення правил, і вони зупинилися в грі, але суддівський свисток не відреагував, а згодом зафіксував взяття воріт. Заключні хвилини проходили під диктовку рівнян. Удари по воротах почергово завдавали Маринюк, Дєнюжкін, Піддубний, Чернієнко, Паршиков, але гості лягали кістьми на шляху м’яча до воріт і фінальна сирена сповістила про другу поспіль у сезоні перемогу “Локомотиву” над “Кардиналом-Рівне”. Відверто кажучи, рахунок не відповідає перебігу подій на майданчику, адже рівняни нічим не поступалися лідеру, а навпаки, більше володіли м’ячем, частіше били по воротах, більш небезпечніше атакували. Але цим і цікавий футбол, що не це головне, а головним завжди залишається реалізація і в цьому аспекті залізничники виявилися явно сильнішими за суперника. І взагалі, у футболі кажуть, що завжди перемагає сильніший, хоча і не всі згідні з цим трактуванням. Проте результат на табло, а гра згодом забудеться. Цією перемогою “Локомотив” перервав триматчеву безпрограшну серію МФК “Кардинал-Рівне”.

Наступну гру рівняни проведуть 25 січня в Івано-Франківську з місцевим “Ураганом”.

Перша ліга

“Ураган” реваншувався

9 тур. 19 січня. “Меркурій” (Чернівці) - “Львівхолод” (Львів) - 2:6, “Спортлідер плюс 2” (Хмельницький) - ФК “Одеса” - 4:4.

“Ураган-2” (Івано-Франківськ) - “Кардинал-2 - ДЮСШ-4” (Рівне) - 5:1 (1:0).

Голи: Ярий (15), Зварич (22), Горбатий (27), Боргун (28), Богданов (33) - Гарбарук (37).

Івано-Франківський “Ураган-2” приймав гостей з Рівного - команду “Кардинал-2 - ДЮСШ-4”. Підсумком матчу дублерів двох клубів Екстра-ліги став рахунок 5:1 на користь господарів. Загалом, перша перемога у новому році видалася для ураганівців нелегкою, навіть незважаючи на переконливий рахунок.

На початку матчу гості заробили право на небезпечний штрафний удар. Однак франківці вдало зіграли у захисті й далі слідувала серія небезпечних моментів біля воріт суперника. Довго жодній з команд так і не вдавалося реалізувати свої гольові епізоди. Лише за 5 хвилин до перерви досвідчений Роман Ярий впевнено обіграв захисників рівнян і вийшовши віч-на-віч з голкіпером “Кардиналу-2” - 1:0. Останні ж хвилини тайму наші футболісти серйозно пресингували господарів майданчику в намаганні зрівняти рахунок, проте така практика не спрацювала і на перерву команди пішли за мінімальної переваги господарів.

Після відпочинку рівняни намагалися забити швидкий гол, але ураганівці не дали їм такої можливості. Натомість, на 22-й хвилини зустрічі Михайло Зварич точним ударом подвоїв перевагу. Після цього гості ще не раз намагалися засмутити воротаря франківців, але голкіпер Василь Кучера знову і знову рятував свою команду. Результативною стала 27-ма хвилина, коли спочатку Юліан Горбатий красиво пробив під поперечину, а за лічені секунди Орест Боргун завершив швидку комбінацію і зробив рахунок 4:0 на користь господарів. Згодом забитим м’ячем у складі “Урагану-2” відзначився новачок івано-франківців Дмитро Богданов. Та все ж рівняни не думали здаватися і за 3 хвилини до закінчення все-таки забили гол престижу. Записав його на свій рахунок Владислав Гарбарук, реалізувавши гру в більшості з п’ятим польовим. На більше в гостей не вистачило часу. На заключній хвилині вже господарі вирішили пограти у більшості, однак забити вшосте їм не вдалося і гра так і закінчилася перемогою “Урагану-2” з рахунком -5:1.

Головний тренер “Кардиналу-2 - ДЮСШ-4” Віталій ЗАСМОРЖУК: “Сьогодні була дуже хороша гра, яка сподобалась глядачам. Загалом грою я задоволений, однак результат нашої команди мене не тішить. На жаль, ми не змогли реалізувати створені моменти. Можна було б списати все на дорогу, проте, я думаю, не в цьому причина нашої поразки. Але кожний матч - це досвід, і сьогодні ми отримали хорошу ігрову практику”.

Головний тренер “Урагану-2” Іван СКІЦКО: “Нарешті ми вибороли три очка, але хочу зазначити, що далися вони нам дуже непросто. Сьогодні була надзвичайно напружена гра. Особливо вона відчувалася за мінімальної переваги 1:0, і лише після четвертого забитого м’яча я повірив у нашу перемогу. Хочу віддати належне команді-суперника. Вони досить гарно грали, одразу відчутно, що команда досвідчена”.

Наступний матч “Кардинал-2 - ДЮСШ-4” Рівне проведе 26 січня в рідних стінах з хмельницьким “Спортлідером+ 2”.

24.01.2013Юрій РАЧКОВСЬКИЙ



Рівне-Ракурс №10 від 24.01.2013p. 
На головну сторінку