Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №243 від 08.06.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Експеримент

Незалежне тестування замість іспитів

31 травня в Україні і, зокрема, в Рівненській області стартував експеримент, який має на меті наблизити нас до Європи в галузі освіти. Міністерство освіти вирішило взяти на озброєння Болонську систему оцінювання знань учнів шляхом проведення незалежного тестування. На Рівненщині участь у ньому беруть участь 1300 випускників шкіл. 700 з них тестуватимуться у Рівному на базі шкіл №№ 12, 13 та 27. Решта - в Сарненському районі на базі місцевого колегіуму.

Спочатку учні перевіряли знання з української мови, а 3 червня - з математики та історії. Результати першого тестування стануть відомі 19 червня, з історії - 21, а з математики - 24.

Як розповіла заступник начальника управління освіти Рівненського міськвиконкому Катерина Сичик, в обласному центрі погодилися таким чином перевірити власні знання 609 випускників, які впродовж півтори години письмово відповідали на завдання. Причому, учні сиділи по одному за партою. Під час тестування у класі були присутні інструктори, викладачі інших предметів, які слідкували за порядком, члени батьківського комітету та журналісти. Відповіді кожного учня, після присвоєння їм штрих-коду, заклеювали у конверт. Далі оцінювання відбуватиметься у Києві в незалежному центрі, який спеціально для цього і створений. Результати повідомлять директорам шкіл, а ті - кожному учню особисто.

А далі випускники вирішуватимуть, чи згодні вони з отриманою оцінкою. Якщо ні - можна буде заново скласти іспити з цих предметів у школі. 21 червня пройде засідання Державної атестаційної комісії, на якій визначатимуть, яка ж оцінка піде до атестату. Оцінюючи експеримент, пані Сичик висловила побажання, щоб, як і обіцяли у Міністерстві освіти, за результатами тестування відразу ж приймали до ВНЗ. Адже ректори можуть встановити такий прохідний бал, що навіть незалежне тестування не врятує від проявів корупції.

08.06.2006Володимир Попик



Рівне-Ракурс №10 від 08.06.2006p. 
На головну сторінку