Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №591 від 21.02.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Честь та гідність

Василь Присяжнюк:

Василь Присяжнюк:

“Завдання, покладені на прокуратуру, вимагають від кожного працівника високого професіоналізму, неупередженості та чесності”

Виконання завдань, покладених на прокуратуру, потребує від її працівників високого професіоналізму, неупередженості, чесності, порядності та здатності протистояти намаганням неправомірного впливу на їх службову діяльність. На цьому наголосив прокурор Рівненської області Василь Присяжнюк перед колективом прокуратури області на одній із оперативних нарад минулого тижня.

Основні принципи та моральні норми, якими повинні керуватися прокурори, закріплені в Кодексі професійної етики та поведінки працівників органів прокуратури, який набув чинності з 1 грудня 2012 року. Неухильне дотримання вимог цього документу стає обов’язковим для кожного працівника з моменту призначення його на посаду. У Кодексі викладено морально-етичні норми, вимоги до професійної та позаслужбової поведінки, взаємовідносини з громадянам та органами влади, які повинні стати основою для організації роботи працівників прокуратури, а також сприяти підвищенню авторитету прокурорів та зміцненню довіри громадян до органів прокуратури в цілому.

“Повага, справедливість та неупередженість мають стати основою у спілкуванні прокурора з громадянами, а верховенство права і закону - основоположними принципами його професійної діяльності, - зазначив прокурор області Василь ПРИСЯЖНЮК. - Громадяни повинні бути впевнені, що захист їхніх конституційних прав здійснюється працівниками принциповими, цілеспрямованими, з високим рівнем фахової підготовки та наділеними загальнолюдськими моральними якостями”.

Слід зазначити, що прокуратурою Рівненської області постійно приділяється особлива увага професійній підготовці та системній профілактично-виховній роботі з кадрами. Попередження протиправних вчинків та проявів корупції серед прокурорських кадрів - це одне з найважливіших завдань Кодексу професійної етики та поведінки працівників органів прокуратури.

Торік ганебних випадків прокурори не вчиняли, однак 5 притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Важливий крок до посилення профілактично-виховної роботи в органах прокуратури був зроблений ще до прийняття згаданого Кодексу. Наказом Генерального прокурора України у прокуратурах обласного рівня, у тому числі і в Рівненській області, в листопаді 2011 року утворено посади старших помічників з питань внутрішньої безпеки, на які призначено відповідальних та досвідчених працівників.

З метою своєчасного отримання та оперативного реагування на факти корупції, у прокуратурі Рівненської області встановлено та функціонує “телефон довіри” за номером 62-32-02. Жодне повідомлення про факти протиправної поведінки працівників прокуратури, використання ними в корисливих цілях службового становища, а також про факти корупції не залишиться без уваги та правової оцінки. За кожним отриманим повідомленням проводиться ретельна перевірка.

У випадку підтвердження факту вчинення працівником прокуратури протиправного діяння приймається рішення, згідно з чинним законодавством, та вживаються заходи реагування, відповідно до ступеню вини та тяжкості вчиненого проступку.

“Впевнений, що прокурори нашої області здатні чесно, сумлінно та відповідально виконувати свої службові обов’язки, утверджувати верховенство закону. Від таких дій залежить лад і спокій у регіоні”, - підсумував Василь Присяжнюк.

21.02.2013



Рівне-Ракурс №10 від 21.02.2013p. 
На головну сторінку