Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №592 від 28.02.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Відкриття

Берестя з новою школою

Ще одну нову школу сьогодні відкрили в області. Сучасний навчальний заклад відтепер є у селі Берестя Дубровицького району.

Новий навчальний заклад зводили поступово. Спочатку, аби вивести дітей із аварійних приміщень, здали першу чергу школи з просторими навчальними класами. Торік у вересні свої двері відкрив другий блок школи, де розміщуються адмінприміщення, актова зала, бібліотека й решта навчальних кабінетів. Нині ж школярі отримали сучасний спортзал, їдальню та майстерню. Обігріває приміщення котельня на альтернативному паливі, що дозволяє економити витрати на опалення. Обійшовся новий навчальний заклад у 30 мільйонів гривень.

Школа розрахована на 420 дітей, нині ж тут навчається 294 учні. Село Берестя - перспективне, щороку тут народжується майже сотня діток. Відтак, якщо торік у школі мали один клас першачків, то цьогоріч, каже директор школи, матимуть вже два.

У селі розповідають, що на новий заклад чекали майже тридцять років. Старе приміщення було збудоване у шістдесятих роках минулого століття зі шлаків. У 2010 році школу визнали аварійною, підперли опорами усі зовнішні стіни, а частину приміщення, задля безпеки дітей, взагалі закрили. Тож учням доводилося навчатися у дві зміни, до того ж у пристосованих приміщеннях місцевого дитсадка та контори СВК “Зоря”.

Віце-прем’єр Костянтин Грищенко пройшовся класними кімнатами, оглянув харчоблок та спортзал - і залишився задоволений побаченим. Каже, у закладі створені усі умови для всебічного розвитку дітей, а це передумова того, що у перспективі вони здобудуть затребувану професію. Також урядовець подарував закладу мультимедійний комплекс.

28.02.2013



Рівне-Ракурс №10 від 28.02.2013p. 
На головну сторінку