Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №592 від 28.02.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Розваги

Мирогоща зустрічала весну гарматами… зі снігу

Мирогоща зустрічала весну гарматами… зі снігу

Яскраву спробу попрощатися нарешті з довгою зимою запропонувала Мирогоща. До стін Мирогощанського аграрного коледжу вже традиційно в останню неділю лютого на народне гуляння “Прийди, прийди, весно красна!” з’їхалися численні гості.

Перед входом у казкове містечко розташувалися снігові гармати, а далі на приїжджих чекали різноманітні скульптури зі снігу, які одразу ж викликали у присутніх бурю емоцій та бажання фотографуватися. Були тут і серйозні ангели, і величні леви, й веселі зайчики та качки… З оригінальних робіт - перевернутий чоловічок висотою в декілька метрів, велетенські яблука з веселими хробачками всередині та равлик з краваткою.

Аби гості не зголодніли, в різноманітних ятках продавалися наїдки: шашлики, солодощі, кава… Більшість товарів були розраховані на дітей, адже люди приїхали на свято цілими родинами. Поки відвідувачі вишиковувалися в черги, аби зробити вдале фото, гостей веселили піснями та розвагами, виступали художні колективи Дубенського району. Окрім скульптур, можна було також за 10 гривень зробити фото з живими голубами та соколом. У караоке виконували гарні українські пісні. І хоча ще не видно на деревах перших листочків, у Мирогощі і тут знайшли вихід: почепили на голі гілочки паперові квіти, а також вклали їх у вазони, виготовлені зі снігу.

Недарма кажуть, що світ тісний, і це ще раз підтвердили гуляння в Мирогощі, де ми зустріли й чимало радивилівців. Наприклад, підприємець Віталій Дудій приїхав на свято з дружиною Мар’яною та донечкою Роксоланою. Каже, що від свята у захваті вся сім’я.

- Думаю, що сюди вкладено багато праці, - каже пан Віталій. - Я був востаннє тут роки чотири тому, все не міг зібратися знову. Багато зустрів і знайомих облич. Скульптури просто фантастичні! Було б добре організувати таке свято і в Радивилові, а я б був одним зі спонсорів.

До речі, як розповіла радивилівчанка пані Сузанна Клюй, яка тоді очолювала відділ у справах сім’ї та молоді РДА, за підтримки місцевої влади шість років тому і в Радивилові була спроба започаткувати подібне свято. Воно відбувалося у місцевому парку, участь брали навчальні заклади, а однією з найкращих снігових скульптур був ретроавтомобіль.

Наталя АНДРІЮК

28.02.2013



Рівне-Ракурс №10 від 28.02.2013p. 
На головну сторінку