Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №592 від 01.03.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Рятуйте!

Рейдерський «Дранг нах Вестен» регіоналів.

Рейдерський «Дранг нах Вестен» регіоналів.

За «наїздом» на львівські кнайпи стоїть «смотрящий» Запоріжжя?

На Ютубі з’явився фільм (http://www.youtube.com/watch?v=OmbZuRQMyKw&feature=youtu.be), який піднімає завісу над «наїздом» на популярні львівські заклади компанії «Холдинг емоцій «!Фест». Раніше звинувачували у рейдерстві місцеву владу, тепер зрозуміло: ляльководи представляють Партію регіонів з Запоріжжя. За головним «антифестовим яструбом» - начальником Управління охорони культурної спадщини ЛОДА Валерієм Потюком - стоїть головний «смотрящий» Запоріжжя, кримінальний авторитет Анісім.

Як відомо, пан Потюк давно і планомірно переслідує «фестові» ресторани та кнайпи Львова, закидаючи їм незаконну забудову історичного центру міста, відсутність дозвільної документації, пособництво поширенню наркотиків, а також… неповагу до національних героїв. Він, наприклад, каже: «!Фест» не працює заради туристів, він працює заради грошей», - і подає заяви в прокуратуру та міліцію.

Він стверджує, що «практично вся мережа, а саме ресторани «Криївка», «Гасова лямпа», «Жидівська кнайпа», «Лівий берег», «Будинок легенд» і «Львівська копальня кави», побудована в охоронній зоні ЮНЕСКО без дозвільної документації», та ще й вважає їх правдивими наркопритонами. «За допомогою імен героїв і патріотів власники поширюють самогонку і спотворені українські символи», - обурюється Валерій Потюк.

Анісім, який в Запоріжжі в першу чергу опікує прибуткову металургію, у Львові хоче підім’яти найбільш прибутковий бізнес, яким у нас є, звісно, туристична інфраструктура. Тепер зрозуміла логіка тих, хто призначив на таку посаду колишнього художника-оформлювача, машиніста сцени палацу піонерів та хронічного безробітного (тільки офіційно – з 1986 по 1988 і з 2011 по 2012 рр.) Потюка.

Має Потюк і підголосків. «Прикриваючись національними святинями, власники «!Fest» незаконно будують у центрі Львова ресторани, з «Лівого берега» вони влаштували наркопритон. З їхньої вини Львів отримав ганебне звання «кабацького міста», - скаржився депутат Львівської міськради Андрій Мочарський від Партії регіонів.

За останні роки приплив туристів до Львова збільшився втричі, а кількість відвідувачів мережі «!Fest» сягнула за рік 10 мільйонів осіб, також їх не переконають. Зате ці цифри дуже переконливі для загребущих рук «братви» зі Сходу. Бо це – мільйони доларів зиску.

Перша спроба східної рейдерської експансії на наші кнайпи відбулась відразу після президентських виборів, але на заваді став тодішній губернатор Василь Горбаль, що, зрештою, вартувало йому крісла. З минулого року рейдери Анісіма активізувалися; тільки за півроку 2011-го різні органи провели в закладах мережі 61 перевірку.

Активність в західному напрямку Анісіма має дві версії. Перша: збір коштів до 2015 року. Друга: потайки від діючого президента. В ЗМІ з’явилась інформація, що Анісім активно скуповує об’єкти туристичної інфраструктури у Східній Європі. Цікаво для чого?

Ледве-ледве Львів вирвався з совка у царині турбізнесу, перетворивши, зокрема, свої ресторани з безликого «общєпіту» у мережу самобутніх закладів, як відразу з’явилися бажаючі їх «покращити». Ми вже мали дурість віддати Львівський автобусний завод «східним інвесторам»! Тепер наступимо на ті ж граблі у ресторанно-туристичному бізнесі?

І наостанок. Свого часу на фасаді Палацу Любомирських з’явилися плакати з написом «Валера Потюк – рейдер та брехун» з зображенням «начальника культури», який тягнеться до купки доларів США. Анісіма, який бовваніє за плечима Потюка, такими методами не налякаєш. Але він хіба що, не розуміє: це не той регіон, де можна орудувати, як у себе вдома?

01.03.2013За матеріал: Про Волинь http://rivnenews.com.ua/index.php/головні-новини-дня/rejderskij-drang-nah-vesten-regionaliv-za-nayizdom-na-lvivski-knajpi-stoyit-smotrjaschij-zaporizhzhja.html

P.S. Редакція із задоволенням надасть слово кожній стороні конфлікту, якщо тільки та виявить бажання роз’яснити свою позицію.



Рівне-Ракурс №10 від 01.03.2013p. 
На головну сторінку