Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №593 від 07.03.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#До 8 Березня

Заповіді щасливої жінки

Заповіді щасливої жінки

Вам доводилося зустрічати жінку з променистою усмішкою, модно вдягнену, з доглянутими руками, словом, таку, чий вигляд говорив би про абсолютне благополуччя (а ви при цьому знали, що проблем - сімейних, фінансових, службових - у неї анітрохи не менше, ніж у вас)? Без сумніву, ви погодитеся: тут є чому повчитися.

ЗАПОВІДЬ ПЕРША

У кожної жінки повинна бути своя “географія”. Є таке поняття: освоювати територію під садову ділянку або будинок. Я вважаю, що точно так само треба освоювати її “під своє життя”. І вдома, і на роботі, і у всіх місцях, де буваю, я намагаюся оточувати себе атрибутами, які мене підбадьорюють. Речами, якими приємно користуватися або можна милуватися (обов’язково з гарним запахом). Людьми, з якими приємно спілкуватися. Я віддаю перевагу дорозі з красивими краєвидами. Краще зроблю крюк і зайду в магазин, де працює знайома продавщиця (просто знайома, без будь-якого радянського підтексту), яка відповість на усмішку, ніж купуватиму у грубіяна, що псує настрій.

ДРУГА ЗАПОВІДЬ

Свято не можна відкладати на потім. Щодня жінка повинна дарувати собі маленькі радощі. Не можна протягом цілого дня робити тільки те, що потрібно. Щоб не втратити аромату жіночності, треба дозволити собі робити і те, що хочеться. Купити яку-небудь приємну дрібничку, зустрітися з подругою, сходити на виставку - отримати задоволення, розслабитися. І акцент я ставлю на тому, що жінка САМА СОБІ повинна дарувати радість - не чоловік, не діти, не друзі.

Більшість з нас - раби дрібниць, замучені тугою за ідеалом. Нам не подобається все: країна, в якій живемо, будинок, де не в силах навести ідеальний порядок, чоловіки, обділені красою і підприємництвом. З таким підходом можна зіпсувати собі кров! А чому не подивитися на справу простіше? Прийти з роботи додому, привести себе в порядок, надіти красиві речі і зайнятися тим, до чого лежить душа. Хочеться вам шити - шийте, готувати - готуйте. Але ніякого насильства над собою! Нехай у вашому домі панує хаос, а на вечерю яєчня, зате ви погуляєте з дитиною або поваляєтеся з книжкою. І таким чином отримаєте енергетичний заряд, який в іншій раз допоможе швидко і з задоволенням переробити всі необхідні справи.

ТРЕТЯ ЗАПОВІДЬ

Жодна людина, навіть найближча, не має права вдератися в чужу душу, думки і настрої. Хіба може мій чоловік знати всі джерела, звідки я черпаю енергію жити, працювати, любити його, ростити сина? Я сама цього не знаю - це таємниця. А для таємниці завжди потрібен простір, можливість вийти за рамки встановленого регламенту.

ЧЕТВЕРТА ЗАПОВІДЬ

Жінка, звичайно ж, повинна пам’ятати про свої обов’язки, але вони не повинні над нею тяжіти. Такий приклад. Будь-яка з нас знає: прання - справа клопітна, особливо, якщо тиждень-другий збирати брудну білизну. Але цього теж можна уникнути, якщо володіти спеціальними прийомами. Не накопичувати прання!

П’ЯТА ЗАПОВІДЬ

Заощадити нервові клітини допомагає система заборон. Я, наприклад, забороняю собі лаятися. На цей випадок існує два рецепти. Перший: якщо сварка відбувається вдень, піти у справах. Другий: якщо справа до ночі, лягти спати. Це неймовірно важко: не поставити всі крапки над “i”, не переробити чоловіка за 5 хвилин, а взяти і заснути. Діє безвідмовно! Психологічний настрій змінюється і з’являється здатність по-іншому подивитися на ситуацію, знайти її правильне рішення. Ще я забороняю собі думати про погане. Тут принцип, як у літаку: щоб не знудило, треба зосередити увагу на якій-небудь дрібниці. І що б не відбувалося поганого, теж треба зосереджуватися на світлому, доброму. Головною, як я думаю, для будь-якої жінки повинна бути турбота про те, щоб не дати розростися у собі енергії зла і страху. І людина, врешті-решт, завжди щаслива настільки, наскільки хоче бути щасливою.

07.03.2013



Рівне-Ракурс №10 від 07.03.2013p. 
На головну сторінку