Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №594 від 14.03.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Партійні справи

Четверо депутатів вигнали зі “Свободи”

Шокуюча новина облетіла область буквально за день - одразу четверо депутатів місцевих рад виключили зі Всеукраїнського об’єднання “Свобода”. Мандати склали: депутат Рівненської обласної ради Степан Молчан, голова фракції у Рівненській міській раді Олександр Лащук, голова фракції у Рівненській районній раді Дмитро Сільман та голова фракції у Корецькій районній раді Юрій Коробка.

Згідно з офіційною позицією ВО “Свобода”, 7 березня 2012 року в Києві відбулося засідання Політради Всеукраїнського об’єднання “Свобода”, під час якого з числа членів партії було виключено 34 особи, в тому числі чотирьох представників Рівненської обласної організації. Причиною такого рішення Політради стало порушення членами партії рішень З’їзду ВО “Свобода”.

Під час парламентських виборів 2012 року на партійному з’їзді ВО “Свобода” одноголосно було прийнято рішення щодо підтримки партією чітко визначеного переліку кандидатів у депутати в мажоритарних округах. Жоден з делегатів з’їзду не виступив проти такої пропозиції. Натомість, деякі члени партії, порушуючи рішення З’їзду, який є найвищим керівним органом партії, виступили на підтримку кандидатів, що не були погоджені. При цьому, окремі члени партії використовували символіку ВО “Свобода” та видавали свою особисту за офіційну позицію партії, вводячи таким чином виборців в оману. У якості прикладу надаємо зразок агітаційної продукції одного з кандидатів у народні депутати України у 153 виборчому окрузі. Друк цієї листівки було офіційно оплачено з виборчого фонду кандидата.

Такі дії членів партії кваліфіковані партійним судом як порушення дисципліни, Статуту та рішення З’їзду, отож було прийнято рішення про виключення певних осіб з числа членів партії.

За інформацією прес-служби Рівненської обласної організації ВО “Свобода”, відповідно до Статуту ВО “Свобода”, особи, які є членами партії, зобов’язуються виконувати рішення вищих керівних органів партії та Статут ВО “Свобода” і керуватися у своїх діях Програмою партії. Членство у ВО “Свобода” припиняється: за власним бажанням, на підставі письмової заяви члена партії; за рішенням Політради ВО “Свобода”, Політвиконкому ВО “Свобода” або З’їзду ВО “Свобода” за порушення Статуту ВО “Свобода” та інших партійних норм.

14.03.2013



Рівне-Ракурс №10 від 14.03.2013p. 
На головну сторінку