Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №594 від 14.03.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Консультація

Заряджаємо імунітет

У нашій країні на ГРВІ і сезонні віруси страждає понад 30 мільйонів людей щороку. Причиною цьому є те, що понад 80% населення має слабкий імунітет. Щоб імунна система працювала, як годинник, її слід підтримувати щоденно, а не тільки в період епідемії грипу. Як же зарядити свій імунітет? Відповідь проста - вести здоровий спосіб життя.

Для початку рекомендується протягом декількох днів розтирати тіло сухим рушником, а пізніше переходити до вологих обтирань. Починати обтиратися слід теплою водою (35-360С), поетапно переходячи до прохолодної води, а потім до обливань. Влітку водні процедури краще приймати на свіжому повітрі після зарядки.

Апатія і байдужість - одні із головних ворогів міцного імунітету. Американські вчені з’ясували, що у жінок, які страждають депресіями, наступають зміни в роботі імунної системи і вони сильніше піддаються вірусним захворюванням, ніж ті, хто радіє життю. Тому веселощі і здоровий спосіб життя невіддільні одне від одного і чинять опір застуді.

Пам’ятайте, що алкоголь і здоровий спосіб життя несумісні. Алкоголь призупиняє роботу лейкоцитів, які визначають і знищують інфекційні клітини і безпосередньо віруси. А ось 5 чашок чаю в день значно зміцнять ваш організм. Хороший міцний сон (7-8 годин) зміцнює імунну систему. Справа в тому, що в цей час рівень мелатоніну збільшується, що і покращує роботу імунної системи.

Якщо хочете відігнати застуду, мийте руки двічі поспіль - радять вчені із Колумбійського університету, бо займаючись цією проблемою виявили, що одноразове миття рук не має практично ніякого ефекту, навіть якщо люди використовували антибактеріальне мило.

Природними засобами, які зміцнюють імунітет, є ехінацея, женьшень і лимонник. Вживати трав’яні відвари варто як з лікувальною метою, так і для профілактики. Необхідно також вживати продукти, які підвищують кількість корисних бактерій в організмі. В їх список входить ріпчаста цибуля, цибуля-порей, часник, артишоки і банани.

Валентина КОПЕЛЬ

14.03.2013



Рівне-Ракурс №10 від 14.03.2013p. 
На головну сторінку