Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №594 від 14.03.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Абетка здорового харчування

Артишок

Артишок

Це кулінарний делікатес, що має вишуканий витончений смак і багато корисних властивостей. Артишок - це ефективний природний засіб, що покращує обмін речовин і поновлює клітини печінки, жовчного міхура. Усі активні речовини, що входять до складу артишоку, захищають клітини печінки від дії токсинів, виводять солі і шлаки з організму, регулюють вироблення жовчі, сприяють переварюванню білків і жирів, зменшують газоутворення і перешкоджають розвитку холециститу.

При сильній інтоксикації організму рекомендують приймати артишок для запобігання патологічним змінам у складі крові. Рослина стимулює діяльність кишковика, зміцнює імунну систему і підвищує опорність різним інфекціям, усуває закрепи, виліковує диспепсичні розлади, виводить азотисті з’єднання, забезпечує організм найважливішими поживними речовинами і покращує стан шкіри.

Артишок рекомендують включати в меню людям, що живуть у районах з неблагополучною екологічною обстановкою, а також тим, хто зловживає курінням й алкоголем.

Вживання артишоку протипоказане хворим з індивідуальною непереносимістю рослини, гіпотонією, гастритами зі зниженою кислотністю, а також при годуванні грудьми (погіршує лактацію і гальмує виділення молока).

14.03.2013Тетяна ХВИЛЬ



Рівне-Ракурс №10 від 14.03.2013p. 
На головну сторінку