Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №594 від 14.03.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Поетичним рядком

Шевченківські думи: діти дивували Кобзарем

Шевченківські думи: діти дивували Кобзарем

Молодіжне крило обласної організації партії “УДАР” розвіяло міф про те, що сучасні діти вміють лише вправно грати у комп’ютерні ігри і геть забули про книжки. А творчий обласний конкурс, який днями пройшов за підтримки ударівської молодіжки, присвячений поезії видатного українця Тараса Шевченка, довів, що сьогоднішні школярі знають, читають, а головне - розуміють поезію великого Кобзаря.

Сльози виступали на очах, коли з вуст ще зовсім юних українців виголошувалися геть недитячі строфи, у які кожен із учасників намагався вкласти весь вир почуттів, переконань та щирих поглядів. 11-річна Аннєчка Купчик з Рівненської української гімназії змусила залу затамувати подих і на мить перенестися в атмосферу твору “Лілея”, який декламувала.

15-річна учасниця з Дубна настільки перейнялася словами великого Шевченка, що здавалося от-от на її обличчі з’являться сльози, якими просяк твір. А один із наймолодших учасників конкурсу Олександр Романюк із рівненської гімназії “Гармонія”, піднявши маленького кулачка догори, у весь голос переконував - “Борітеся! Поборете!”.

Для кожного з більш ніж двадцяти учасників конкурсу “Шевченківські думи” стали новим етапом у житті. Адже їх декламуванням заслухалися численні глядачі у залі, а оцінювало - вельмишановне і поважне журі. І, можливо, для когось із них, це стане початком чогось великого.

Треба віддати належне й організації конкурсу. Кожну п’ятірку виступаючих переривали концертними номерами відомі танцювальні та співочі колективи, що надавало атмосфері невимушеності, а час, що минав ставав непомітним.

Допоки журі обговорювало призові місця у дорадчій кімнаті, учасників, а їм було від 8 до 15 років, запросили на сцену, аби глядачі могли вкотре аплодувати їх сміливості і таланту.

У результаті тривалих обговорень, гран-прі конкурсу завоювала Аннєчка Купчик з твором “Лілея”, перше місце посів вихованець Рівненської ЗОШ №18 Тарас Сидорук - твір “Козачковському”, друге - вихованка Дубнівської школи №3 Гемалюк Анна з твором “Холодний яр”. Третє місце посів 8-річний Олександр Романюк, який декламував “Кавказ”.

А потім на всіх чекало свято, яке подарували козаки. Діти із задоволенням смакували справжній куліш, який готували на вулиці, в той час як поряд летіли повз вуха гарматні постріли.

- Коли в активістів нашої молодіжки виникла ідея провести такий конкурс, ми радо підтримали її та всіляко допомагали в реалізації. Адже погодьтеся, що сучасна молодь майже не читає не те, що сучасних вітчизняних авторів, але й не знайома з класикою української літератури, - зауважив Народний депутат України Віталій ЧУГУННІКОВ.

14.03.2013



Рівне-Ракурс №10 від 14.03.2013p. 
На головну сторінку