Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №594 від 14.03.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

“Детонуючі” прирікання закінчилися вироком

Тротилова шашка, електродетонатори та сотня патронів - саме такий набір став приводом до засудження 51-річного Романа із села Довгошиї. Майже рік чоловік зберігав у власному гаражі вибухівку та боєприпаси - реальну загрозу не лише своєму життю.

Описані нижче події беруть початок ще із Радянського Союзу, коли для несення військової служби юнаків могли направити у досить віддалені закутки найбільшої держави світу. За такою схемою нині 49-річному жителю Млинівського району Володимиру довелося освоюватися на Середньому Сході. Повертаючись за кілька років у рідні краї, він мимохідь отримав у бандеролі із власними речами згаданий кримінальний комплект і залишив його пилитися на стелажах сараю.

Майже через добрих два десятки літ Володимир, посперечавшись із сусідом Романом, дістав на-гора “армійську згадку” та у гніві покинув вибухонебезпечний пакунок у його господарстві. Обдумавши через ніч свою гарячкуватість, колишній військовик наступного дня вимагав у сусіда повернути залишену зопалу “зброю”. Однак Роман безапеляційно відрізав: “Віддам лише у руки правоохоронців”. Володимир ще кілька разів нагадував Романові своє прохання-вимогу, але той рішення не змінював. Навесні торік сповнений образи Володимир, повідомив до Млинівського РВ про незаконослухняність впертого знайомого.

Вирок Млинівського районного суду у цій справі - чотири роки позбавлення волі, однак Романа звільнено від покарання та встановлено один рік іспитового терміну.

14.03.2013



Рівне-Ракурс №10 від 14.03.2013p. 
На головну сторінку