Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №595 від 21.03.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Проміжні чи президентські

На Рівненщину чекають “виняткові” вибори

На Рівненщину чекають “виняткові” вибори

Цього тижня на Рівненщині розпочинається передвиборча кампанія. Для більшості населення ця новина навряд чи є цікавою, бо самі по собі дострокові вибори до обласної ради стосуються лише частини мешканців обласного центру та виборців, які мешкають у Кузнецовську, Демидівському, Гощанському та Костопільскому районах. Для всіх інших жодних виборів 21 квітня не буде.

Можна сказати більше - яким би не був розклад симпатій виборців у вищезгаданих п’яти округах, суттєво на ситуацію безпосередньо в Рівненській обласній раді він не вплине. Відтак, у Партії регіонів залишиться стабільна більшість навіть за умови програшу їх кандидатів в усіх п’яти округах. Ті ж депутати, яких оберуть на нинішніх виборах, вже за якісь півтора роки будуть змушені знову йти на вибори (закінчиться термін каденції ради). Враховуючи усе вищезгадане, та й те, що обласна рада не має вже аж таких великих повноважень, здавалося б, що серед місцевих політиків та груп впливу великого інтересу до результатів виборів 21 квітня бути не може.

Виявляється, навпаки. Пристрасті киплять такі, що іноді починає здаватися, що від результатів позачергових виборів на Рівненщині ледве не залежить майбутнє держави. Чому? Відповідь на це запитання не лежить на поверхні. Справа у тому, що вже усі серйозні місцеві політичні гравці приміряються до двох кампаній, які справді матимуть вирішальне значення - президентських виборів, які пройдуть на початку 2015 року, та місцевих, що мусять відбутися не пізніше осені цього ж року. На нинішніх позачергових виборах у груп впливу є шанс перевірити технології та відпрацювати роботу штабів для майбутніх місцевих виборів. Також мандат депутата обласної ради від Рівного є непоганим стартовим майданчиком для боротьби за посаду міського голови обласного центру, а за цю ключову виборчу посаду області явно розгорнеться дуже серйозна боротьба у недалекому майбутньому.

Для партій потрібно довести гарними результатами на Рівненщині свою вагомість у регіоні і таким чином продемонструвати готовність гідно виступити на президентських виборах. Всі ці фактори обумовлюють той більш ніж серйозний інтерес до такої, на перший погляд, буденної кампанії, як нинішня. Так що буде цікаво, тим більше, що висування кандидатів розпочнеться вже цієї суботи та триватиме до наступної середи…

21.03.2013Володимир КОНЄВ



Рівне-Ракурс №10 від 21.03.2013p. 
На головну сторінку