Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №595 від 21.03.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Твої таланти, Україно!

“А голос був - із щирого срібла”

“А голос був - із щирого срібла”

Весела і сумна, жартівлива і повчальна лунала на Рівненщині прекрасна українська пісня у виконанні неперевершеної Ярослави

Цьогоріч Національна філармонія України святкує славний ювілей - 150-річчя творчої діяльності. Тож свій концертний тур містами Рівненщини Ярослава (на фото) - солістка головної концертної установи нашої держави - присвятила цій визначній даті. Престижно і водночас дуже відповідально представляти найстарішу концертну організацію, збагачену кращими традиціями академічного і народного мистецтва.

Нині в Національній філармонії працюють провідні майстри і художні колективи України. Один з таких колективів - камерно-інструментальний ансамбль “Дивограй”, у складі якого блискучі виконавці. Кожен з них - соліст-віртуоз. Саме ансамбль “Дивограй” під керівництвом Вадима Чорнокондратенка супроводжував виступи Ярослави на Рівненщині. У її виконанні звучала прекрасна українська пісня - весела і сумна, жартівлива і повчальна. Співала вона і пісні на вірші відомих українських поетів, і свої авторські.

Щоб унікальний голос співачки - народне сопрано - хвилював серця шанувальників її таланту, Ярослава постійно вдосконалюється. Малою дівчинкою вона отримала перші уроки народного вокалу від прабабусі Агапії, яка й нині, у сторічному віці, дає поради й, іноді, екзаменує онуку. Потім - сцена сільського Будинку культури в рідній Рудці Гребінківського району Полтавської області. У районному центрі Ярослава навчалась у гімназії, займалася вокалом, грою на фортепіано, співала в хорі Гребінківського локомотивного депо Південної залізниці.

У десятому та одинадцятому класах дівчина навчалася на Івано-Франківщині, в м.Косів. Також відвідувала заняття в музичній школі й займалася вокалом у Заслуженого артиста України Василя Звіздарика. Після закінчення школи Ярослава їде до столиці навчатись у студії при хорі ім.Г. Верьовки та паралельно в Київському національному університеті культури і мистецтв. Працює в славетному хорі ім.Г. Верьовки.

Сьогодні Ярослава - солістка Національної філармонії України та Ансамблю Збройних Сил України. Тут співачка створила і вдосконалює свій музичний стиль, який приваблює все більше шанувальників її творчості. Самобутній голос Ярослави зачарував усіх, хто прийшов на її концерти в облмуздрамтеатрі та Органному залі обласної музичної філармонії в Рівному, а також у Палаці культури міста Кузнецовськ та в районному Будинку культури смт Рокитно. Чудовим тлом для її виступу була сцена, прикрашена трипільськими символами і вишитими українськими рушниками (автор - народний художник України В.Колєсніков). Ярослава співала як у супроводі ансамблю “Дивограй” під фонограму, так і акапельно.

Тріумфально завершився сольний тур соловейка української пісні на Рівненщині. Після кожного концерту глядачі з букетами квітів підходили до артистки, висловлювали щиру захопленість, побажання успіхів на тернистому шляху співачки і заслуженого визнання її таланту, любові та вдячності від слухачів. Ярослава сердечно дякувала глядачам Рівненщини, які, повіривши в неї, прийшли розділити радість та хвилювання, викликані її чарівним чистим співом. Співом, який неодмінно асоціюється зі словами класика української поезії Павла Тичини: “Співала ж дзвінко, дужо, незрівнянно! А голос був - із щирого срібла”.

21.03.2013Олесь ДУБОВИК



Рівне-Ракурс №10 від 21.03.2013p. 
На головну сторінку