Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №595 від 21.03.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Нагорода

Священика нагородили годинником, а храмам області пообіцяли сигналізації

Священика нагородили годинником, а храмам області пообіцяли сигналізації

За затримання зловмисника на гарячому та за сприяння діяльності органів внутрішніх справ Рівненщини в обласному управлінні міліції цінним подарунком - годинником від начальника УМВС - нагородили настоятеля Свято-Троїцької Української Православної Церкви Київського Патріархату отця Павла.

У селі Уїздці Здолбунівського району 15 березня отець Павло, господарюючи у власному обійсті, помітив невідомого чоловіка, який йшов до храму. Оскільки священик живе навпроти, то чимдуж поспішив до обителі, де помітив на снігу сліди від взуття. Повернувшись додому, зателефонував на “102” та, прихопивши сокиру, повернувся на подвір’я храму. Саме у підсобці він і застав непроханого гостя. Зловмисником виявися 21-річний житель Тернопільської області, який вже тричі притягувався до кримінальної відповідальності, в тому числі, один раз за аналогічний злочин. До того ж, на момент перебування в Уїздцях, молодик був “під домашнім арештом”. На Хмельниччині за скоєння аналогічного злочину стосовно нього також відкрито кримінальне провадження.

На відеоселекторній нараді керівництва Управління начальник УМВС Василь Лазутко нагородив отця Павла цінним подарунком - годинником - за проявлену наполегливість та сміливість, за високу громадську свідомість та надання дієвої допомоги у розкритті злочину й затриманні правопорушників.

- Шановний пане генерале, - мало не розгубився у подяках настоятель Свято-Троїцької Української Православної Церкви Київського Патріархату отець ПАВЛО. - Дуже вдячний вам за цей подарунок, адже він буде особливим для мене. А ще хочу скласти окрему подяку усьому колективу Здолбунівського райвідділу - міліціонери, незважаючи на примхи погоди, так швидко приїхали. Я сумнівався, чи зможуть вони проїхати взагалі, адже у п’ятницю дорогу дуже замело.

Окрім того, головний міліціонер Рівненщини поділився планами з приводу облаштування культових споруд засобами охоронної сигналізації.

- Приходи, які мають по 20-30 прихожан, не можуть самостійно облаштувати охоронну сигналізацію, - констатує генерал-майор міліції Василь ЛАЗУТКО. - А тому я звернувся із пропозицією до керівного складу органів внутрішніх справ, і ми вирішили встановити сигналізації у церквах по всій області. Це дуже зручно, адже, приміром, отець Павло живе навпроти церкви, тож тут сигнал можна вивести прямо до його будинку.

21.03.2013



Рівне-Ракурс №10 від 21.03.2013p. 
На головну сторінку