Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №243 від 08.06.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Повертаючись до надрукованого

Не паплюжте нашого голову!

Редакційна пошта різноманітна. Люди пишуть до газети для того, щоб отримати роз’яснення з приводу тих чи інших, життєво важливих для них питань, пишуть, щоб поділитися радістю чи попросити допомоги в горі.

За неповних п’ять років існування “Рівне-Ракурсу” у нас з’явилося чимало здібних дописувачів - позаштатних авторів, які із задоволенням готують для газети статті на різні теми. Приємно також, що наші читачі охоче відгукуються на акції, що їх запроваджує газета: наприклад, узимку на пропозицію “РР” поділитися цікавою житейською історією відгукнулися понад сто жителів Рівненщини.

Але буває дуже неприємно, коли усвідомлюєш, що наше популярне видання намагаються використати для зведення особистих рахунків, як це сталося минулого тижня. У номері “РР” за 1 червня було надруковано лист жительки приміського села Городок, у якому та згадує історію дворічної давності, що сталася під час приїзду на Рівненщину тодішнього прем’єра Януковича. Наступного після виходу цього номера газети дня у редакції не змовкав телефон: відразу кілька жителів села висловили своє обурення цією публікацією, яка, за твердженням додзвонювачів, несправедливо кинула тінь на чинного ось уже п’яте скликання поспіль сільського голову Городка - Олесю Олексіївну Ткачук.

- Насправді все відбувалося зовсім не так, - заявила жителька Городка Людмила Погорєльцева, яка добре пам’ятає ту історію. - Дійсно, напередодні приїзду прем’єр-міністра територію навколо клубу прибрали, причепурили - так само, як зробила би будь-яка добра господиня на власному подвір’ї, очікуючи гостей. І, звичайно, як це вимагають правила проведення масових заходів, поруч чергувала міліція та бригада швидкої допомоги. Отож, як турботлива господиня, голова сільради подбала про безпеку і здоров’я гостей та односельців - учасників мітингу. Ні про який “нещасливий випадок” з онукою дописувачки і мови не було!.. І взагалі, наша Олеся Олексіївна, яка б у мешканців Городка проблема не виникала, завжди старається допомогти, підтримати, по можливості - і матеріально. Тій самій дівчинці, коли вона пошкодила ногу в школі, саме з ініціативи голови сільрада виділила 300 гривень на лікування…

Слова пані Людмили підтвердили й інші. Отож, редакція “Рівне-Ракурсу”, не будучи вправі вершити суд, - для цього є компетентні органи, - звертається до читачів з проханням: перш ніж вдаватися до друкованого слова, варто, мабуть, подумати і про відповідальність, яка може за це настати. Так, як цього вимагає Закон.

…А до газети писати потрібно. Допоможемо, підтримаємо, поінформуємо. Залишайтеся з нами, любі наші читачі!

08.06.2006З повагою, головний редактор Катерина КОНЄВА



Рівне-Ракурс №10 від 08.06.2006p. 
На головну сторінку