Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №598 від 11.04.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Політична хвиля

Обласна рада хвилюється за Верховну

Рівненські депутати обласної ради стурбовані подіями, що нещодавно відбулися у Верховній Раді України. У зв’язку з цим обласні обранці підтримали звернення до Президента України та Голови Верховної Ради України щодо ситуації в парламенті.

До президії обласної ради надійшло два схожих звернення - одне від секретаріату, інше - від Партії регіонів. Депутатський корпус проголосував за друге, додавши лише, що це спільний документ від усього депутатського корпусу Рівненської обласної ради.

“…Депутати Рівненської обласної ради глибоко стурбовані діями, що відбулися 4 квітні 2013 року у Верховній Раді України… Режим функціонування ВРУ сьогодні не тільки об’єкт міжнародного скептицизму, а й причина глибокого розчарування виборців у результативності розгляду низки важливих рішень, що потребують негайного вирішення. Звертаємося до вас, як до гаранта Конституції України, з проханням вжити дієвих оперативних заходів щодо забезпечення результативності роботи народних депутатів на засадах дотримання конституційних норм, а в разі неврегулювання розпустити Верховну Раду”.

Нагадаймо, що 4 квітня Верховна Рада розділилася на два альтернативних парламенти. Більшість ухвалила рішення проводити пленарне засідання у приміщенні на вулиці Банкова. Опозиція, яка залишилася у стінах Верховної Ради, звинуватила регіоналів та комуністів у спробі конституційного перевороту і порівняла їх дії з путчем ГКЧП у 1991 році.

Парламентська більшість зібралася в актовій залі будівлі комітетів Верховної Ради на вулиці Банкова зі спікером парламенту Володимиром Рибаком, першим віце-спікером Ігорем Калетніком та головою фракції Партії регіонів Олександром Єфремовим. Останній запропонував збори вважати засіданням Верховної Ради. У результаті так і сталося. Тож на вул.Банкова було ухвалено низку питань, які опозиція закликає вважати неправомірними.

11.04.2013Юлія ГОЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 11.04.2013p. 
На головну сторінку