Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №598 від 11.04.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Акція непокори

Рівне приєдналося до акції “Вставай, Україно!”

Рівне приєдналося до акції “Вставай, Україно!”

Лідери опозиції приїхали до рівнян з приємною новиною: вдалося звільнити із ув’язнення їхнього земляка Юрія Луценка. Ще залишається за ґратами Юлія Тимошенко, проте боротьба за неї з режимом Януковича триває.

- Над нами просто знущаються. Пенсію піднімуть на 5 гривень, а шуму нароблять більше, ніж треба. Тільки й обіцянок, що жити стає краще, а воно все навпаки - лише гірше. Ціни на продукти ростуть, як на дріжджах, - висловлює своє невдоволення владою водій Володимир Кирилович. Він разом із колегами прийшов на площу біля Покровського собору, щоб узяти участь у марші протесту.

Лідери української опозиції оголосили акцію “Вставай, Україно!” 14 березня. Величезна кількість учасників у кожному обласному центрі засвідчує, що люди розуміють: лише спільними зусиллями можна звільнити Україну від цього режиму.

Колону очолюють Арсеній Яценюк (“Батьківщина”), Віталій Кличко (“УДАР”) та Олег Тягнибок (“Свобода”), і вона рушає від Покровського собору до майдану Незалежності. Ходу супроводжують барабанщики, люди скандують гасла: “Банду - геть!”, “Януковича - на нари!”, “Україна - понад усе!”.

Лідери опозиції піднімаються на сцену, встановлену біля пам’ятника Тарасу Шевченку. Олег Тягнибок, узявши слово, розповідає про причини блокування роботи ВР: неособисте голосування, позбавлення депутатського мандату захисника Юлії Тимошенко Сергія Власенка та позбавлення киян права обирати міського голову і Київраду. Рівняни схвалюють такі дії опозиції голосним “так!”.

- Ви ж відчуваєте: вони вже сиплються. Тому нам з вами треба їх підштовхнути, - каже голова фракції “Свобода”. - Як це можна зробити? Треба, щоб багато-багато українців виходили на вулиці міст, селищ і сіл.

Пам’ятник Тарасові Шевченку в Луцьку - оповитий національними та партійними стягами. На майдані Незалежності зібралося близько 20 тис. громадян.

- Ми бачимо нашу країну частиною європейської спільноти з такими ж стандартами життя, - підходить до мікрофона Віталій Кличко. - У кожного українця має бути робота, гідна зарплата, пенсія, соціальні гарантії. І чекати ми більше не хочемо.

Арсеній Яценюк зазначає, що опозиція має чіткий план змін у країні і його можна реалізувати лише спільно з народом.

- Один мітинг не змусить Януковича написати заяву про відставку, - наголошує голова фракції “Батьківщина”. - Але якщо акції пройдуть по всій країні, коли за тисячами повстануть мільйони, тоді цей режим буде зміщено.

Лідери опозиції закликають рівнян узяти участь у всеукраїнському марші, який відбудеться в Києві 18 травня.

- Спільну акцію ми проведемо на День Європи, тому що наша держава повинна стати частиною Європейського союзу, - зауважує голова фракції “Батьківщина”.

Напередодні опозиційна акція відбулася в Луцьку. Висловити невдоволення владою там вийшло близько 10 тисяч людей.

7 квітня Київ також продемонстрував, що налаштований рішуче - на мітинг зібралося близько 20 тисяч чоловік. До протесту долучився Юрій Луценко, підтримавши опозиційну акцію.

- Я впевнений - те, що сьогодні роблять лідери опозиції, що йдуть до людей і закликають їх відстоювати свої права - є найправильнішою політикою. Бо насправді політика робиться не в адміністрації президента, не у Верховній Раді. Вона робиться на майданах. Ми так перемагали, і ми так знову переможемо.

Арсеній Яценюк наголошує, що Луценко був незаконно ув’язнений, але він не зрадив Україну.

- Юра вийшов на свободу. Це заслуга, насамперед, його особисто: він незламний, він сильний. Це заслуга його родини, але це і заслуга кожного з нас, хто на цьому майдані.

За словами голови фракції “Батьківщина”, після звільнення Луценка опозиція продовжить боротьбу за звільнення екс-прем’єра Юлії Тимошенко.

- Ми з вами єдині в цій боротьбі, і будемо єдині в перемозі. У перемозі над режимом, над корупцією, над нечесними судами і продажними прокурорами. Тоді кожен матиме можливість отримати медицину і вивчити своїх дітей. Тоді кожен буде впевнений у завтрашньому дні.

У п’ятницю лідери української опозиції поїдуть до Харкова, щоб морально підтримати Юлію Тимошенко й провести акцію “Вставай, Україно!”.

11.04.2013Віра ШВАЧКО



Рівне-Ракурс №10 від 11.04.2013p. 
На головну сторінку