Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №599 від 18.04.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини Рівненщини

Рівень води спадає

До цього часу найповноводнішою на Рівненщині залишається річка Случ поблизу Сарн. Нині її рівень перевищує контрольну позначку на 22 сантиметри, що вдвічі менше, ніж минулого тижня.

Фахівці також повідомили, що поменшало води й на інших річках області, тож ситуація поступово стабілізується. Водночас проблеми з підтопленням підвалів і погребів залишаються актуальними для жителів Сарненського та Зарічненського районів. Для допомоги краянам працюють мобільні бригади, озброєні потужною насосною технікою, які оперативно виїжджають у села, щойно отримають повідомлення від господарів про небезпечну дію води.

Реформи тривають

Основна мета реформування системи екстреної медичної допомоги - зробити надання послуг якіснішими та швидшими. Через це з початку року швидка фінансується не з місцевих, а з обласного бюджету. Уже торік 10 мільйонів гривень виділили на потреби служби та закупили 30 нових автомобілів.

Коли з нового року на Рівненщині почали реформувати медичну галузь, одразу відчули зміни. Тепер немає проблеми із пальним, бензин видають без обмежень. А ще медикам підвищили заробітну плату.

Проте реформа зараз підганяє водіїв швидких. Адже в місті до пацієнта вони повинні довезти лікарів за 10 хвилин, у селі - за 20. Щоб ці нормативи в області виконувалися, уже створено 28 пунктів постійного базування швидких у найбільших селах.

У грудні планують відкрити диспетчерську. Після чого всі виклики надходитимуть на головний пульт. GPS-навігація допоможе визначити, яка бригада знаходиться найближче до хворого. Тому медики цілком зможуть вкластися у нормативи 10 та 20 хвилин.

Шини у Сербію не доїхали

Обійти українське законодавство намагався 50-річний громадянин Сербії. Чоловік транзитом прямував з Білорусі в Сербію на вантажному автомобілі марки “Мерседес”, але на українській митниці подав неправдиві документи, в яких зазначалось, що у вантажівці він везе 41 шину до автобусів, вантажних автомобілів та сільськогосподарської техніки.

Порушення громадянином Сербії чинного порядку митного оформлення товарів та вантажів виявили працівники митного поста “Городище” Рівненської митниці, коли відкрили вантажівку. Там комплектуючих було майже вдвічі більше, на загальну суму понад 115 тисяч гривень. За свої нечесні наміри водій з Сербії відповідатиме згідно з українським законодавством.

Іноземець нестиме адміністративну відповідальність за частиною першою статті 483 Митного кодексу України, яка передбачає накладення штрафу у розмірі ста відсотків вартості товарів - безпосередніх предметів порушення митних правил, з їх конфіскацією.

18.04.2013



Рівне-Ракурс №10 від 18.04.2013p. 
На головну сторінку