Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №599 від 18.04.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Точка зору

Як козаки бізнес на оренді робили…

Як козаки бізнес на оренді робили…

Зазвичай, козацькі організації в Україні особливою активністю не вирізняються. Час від часу беруть участь у заходах, приурочених до свята Покрови чи бою під Берестечком. Деколи, особливо під час передвиборчої агітації, хтось із пишно вбраних у лампаси і аксельбанти козацьких генералів закликає людей голосувати за свого, тобто “правильного” кандидата. Напевно, це і все. За останні років 10-15 у громадському житті міста Рівне козаки не були надто активними.

І ось, звідки не візьмись, одне з козацьких об’єднань несподівано зацікавилося темою теплопостачання. А якщо точніше, вимагало надати їм можливість наглядати за майном теплопостачальників міста. Депутати міської ради з подивом відреагували на таку вимогу, задаючи цілком логічне запитання: “Яким боком стосується статутна діяльність козацького товариства імені Северина Наливайка - питань теплопостачання?”

Відповідь на це запитання дав у своєму коментарі міський голова Рівного Володимир ХОМКО:

- Історія цього питання зовсім не стосується теплопостачання. Так у нас останнім часом відбувається постійно, якщо хтось воює проти чогось, причину майже завжди потрібно шукати в грошах. Козаки, орендувавши в міста земельну ділянку на розі вулиць Пересопницька та Кіквідзе, як громадська організація отримали пільгову плату за оренду. Коли ж дійшла справа до перевірки, то виявилося, що вони своє приміщення здають у суборенду? З одного боку орендованого ними приміщення функціонує магазин піротехніки, а з іншого - шашлична. Абсолютно очевидно, що пільги громадської організації жодним чином не можуть поширюватися на комерційні структури. У такому випадку ціна оренди повинна бути зовсім іншою. А що виходить насправді? Цілком непоганий бізнес - орендуєш у міста за копійки, здаєш в суборенду за ринковою ціною, а різницю кладеш собі до кишені. А вона, до речі, чимала, і складає близько 45 тисяч гривень.

Особисто я не маю жодних претензій до козацтва, але в даному випадку - це кримінал. Виходячи з цього, козакам запропонували сплачувати орендну плату за відкоригованою ціною, відповідно, з врахуванням розташування кафе і магазину.

Згодом, справа розглядалася у суді, який підтвердив обґрунтованість наших дій, тепер козаки шукають можливість помститися.

Що ж стосується теплопостачання, то це просто підвернулося ображеним орендарям під руку. Якби місто взагалі лишилося без теплопостачання, то це їм було б лише на руку. З їхньої точки зору - це достойна помста мені особисто. Ось і все…

18.04.2013Микола КУЗЬМУК



Рівне-Ракурс №10 від 18.04.2013p. 
На головну сторінку