Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №599 від 18.04.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Шахи

Фаворит здобув перемогу

13-14 квітня в обласному центрі за нокаут-системою відбувся чемпіонат міста Рівне з шахів 2013 року. У змаганнях взяли участь 24 шахісти. За такої кількості учасників турнір проходив у 5 стадій: 1/16, 1/8, 1/4, півфінал та фінал. Раунди складалися з двох партій.

У випадку нічиєї переможці визначалися з допомогою тайм-брейків (дві додаткові партії зі скороченим контролем часу, за необхідності - партія “армагедон”). У результаті напруженої боротьби переможцем став Костянтин Балєєв, 2 місце посів Олексій Жакун,

3 - Максим Шинкарчук.

Перебуваючи в якості рейтинг-фаворита, Балєєв впевнено пройшов турнірну дистанцію. І лише на півфінальній стадії мав певні проблеми. Проте з допомогою тайм-брейка успішно їх подолав, вийшовши у фінал. З іншої частини турнірної сітки до вирішального раунду чемпіонату несподівано пробився Олексій Жакун, який за рейтингом був лише 10-й. Сенсаційно подолавши 1/4 та півфінальну стадії, Олексій поступився більш іменитому супернику лише у фіналі. У матчі за третє місце зіграли Максим Шинкарчук (№6) та Йосип Борзенко (№5). У підсумку сильнішим виявився перший. Слід відзначити і їхні зусилля, оскільки для того, щоб зіграти у матчах другого дня змагань, вони перед цим перемогли вищих за рейтингом суперників. Як і передбачалося, чемпіонат за нокаут-системою виявився досить непередбачуваним. Турнірні правила змушували учасників грати на перемогу в кожній партії. І хоч окремим шахістам такий формат боротьби видався незвичним, що в деякій мірі позначилося на кількості учасників, проте безумовно турнір із вибуванням має право на існування (можливо, з деяким удосконаленням).

Захід відбувся з ініціативи Рівненської міської федерації шахів (Президент - Сергій Паладійчук) та за сприяння Рівненської обласної федерації шахів (Президент - Володимир Ковальчук). Четвірка кращих нагороджена грамотами, медалями та призами, а переможець ще й отримав Кубок чемпіона.

18.04.2013Юрій РАЧКОВСЬКИЙ



Рівне-Ракурс №10 від 18.04.2013p. 
На головну сторінку