Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №600 від 25.04.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#З перших вуст

Олег Червонюк: “Майбутнє України залежить від нашої праці”

Олег Червонюк: “Майбутнє України залежить від нашої праці”

День солідарності трудящих, 1 травня, в нашій країні вже давно став тією датою, коли абсолютна більшість громадян займається всім чим завгодно, окрім тієї самої солідарності трударів. І це зовсім не дивно, адже в нас, загалом, залишилося надто мало діючих промислових підприємств-виробників. Проте з цього сумного правила є й винятки. До останніх цілком можна віднести Рівненський Льонокомбінат, із власником якого Олегом Червонюком і зустрівся автор напередодні пролетарського свята першотравня.

- Олегу Казимировичу, чи вважаєте ви Перше травня святом?

- Це свято дісталося нам у спадок від Радянського Союзу, тому відношення до нього в мене досить неоднозначне. Хоча, про те, що ми в Україні повинні думати про людей праці, шанувати тих, хто своїми руками створює певну продукцію, то тут жодних заперечень бути не може. Для прикладу, на нашому підприємстві постійно дбають про те, щоб працівники були єдиним колективом однодумців і вносили у процес виробництва не лише свої си-

ли та вміння, а ще й міркували над тим, як зробити рівненські тканини ще кращими, дешевшими, також необхідно постійно працювати над урізноманітненням асортименту. Це досить складно, але, на мою думку, процес формування на Льонокомбінаті справжнього колективу однодумців проходить доволі непогано.

- З якими результатами ваше підприємство підходить до свята Першотравня?

- Безпосередньо до свята ми нічого не готували. Наразі триває планова реконструкція підприємства, збільшуються обсяги випуску продукції. Також ремонтуємо три цехи загальною площею в три тисячі квадратних метрів, завозимо додаткове обладнання. До липня плануємо повністю завершити роботи з монтажу нового обладнання, що дозволить подвоїти потужності. Наше швейне виробництво на сьогодні забезпечує роботою 130 рівнян, а в перспективі плануємо його розширити, тобто, відкрити нові робочі місця, а отже, забезпечити роботою ще більшу кількість мешканців обласного центру. Окрім того, завершуємо роботи зі створення на Льонокомбінаті великого торговельного комплексу, працюємо над розширенням асортименту продукції і розпочинаємо роботу над новим напрямком - виготовленням тканин для домашнього текстилю. Отже, як бачите, справ та досягнень на Льонокомбінаті вистачає.

- Але, як відомо, жодне виробництво не обходиться без проблем. З чим Вам доводиться зіштовхуватися?

- Ну, проблем у нас, як і в усіх, хто безпосередньо пов’язаний з виробництвом, вистачає. Сьогодні шукаємо можливості для здешевлення нашої продукції, тому що загальна ситуація на ринку тканин досить несприятлива для виробників. Наведу такий приклад - ще не так давно один кілограм тканини у середньому коштував 11 доларів США, а сьогодні цей показник зменшився аж до 8 доларів. Зрозуміло, що для швейних підприємств це добре, але ось для нас, навпаки. Рентабельність роботи Льонокомбінату впала з 10-15 відсотків, аж до 5. Звісно, що за таких умов ми просто змушені шукати шляхи економії та збільшувати обсяги виробництва.

Для вирішення першої проблеми проводимо цілу низку заходів, зокрема, готуємося до того, аби запустити власну котельну на твердому паливі, яка забезпечить підприємство дешевим теплом.

Для вирішення другої проблеми збільшуємо кількість обладнання і вже невдовзі зможемо переробляти вдвічі більші обсяги сировини. Окрім того, для нашого виробництва ми шукаємо нових постачальників сировини та фарбників, що дасть можливість рівненським тканинам і надалі впевнено завойовувати своє місце на ринках України та світу.

25.04.2013Володимир КОНЄВ



Рівне-Ракурс №10 від 25.04.2013p. 
На головну сторінку