Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №600 від 25.04.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Погляд фотомитця

Італія в об’єктиві Бусленка

Італія в об’єктиві Бусленка

Устінах виставкової зали фотоклубу “Час” 17 квітня відкрилася персональна фотовиставка Сергія Бусленка “Італія”. Тема води часто присутня у фотороботах рівненського фотохудожника зі світовим ім’ям, адже Сергій Бусленко відомий багатьом як майстер підводної художньої фотографії. І цього разу у його фотороботах в експозиції присутні фото з міста, розташованого на воді - Венеції.

Як розповів автор фотовиставки, торік він двічі побував в Італії. Улітку - на Сицилії, а восени - у Венеції, Вероні, Флоренції, Тоскані, Перуджі та інших невеличких містах. Сергій розповідає, що він і раніше бував в Італії, але ця поїздка була багатоденною, з метою побачити життя італійців зранку і до вечора. Виникло бажання відтворити Італію крізь об’єктив власної фотокамери та донести до глядача різнобарвність цієї казкової країни, побачити буденне життя італійців у різних містах. До фотографування італійці ставляться привітно, адже це - туристична країна, а тому сюжети вийшли невимушеними та яскравими.

- До експозиції увійшли пейзажі, - розповідає Сергій БУСЛЕНКО, - архітектурні споруди, репортажі з життя італійців. На одному з фото зображений чоловік, який працює в кафе офіціантом, він був дуже привітним та оригінальним. Підходячи до клієнтів, офіціант оперним голосом співав італійські пісні. Ось це культура обслуговування, не те що у нас! Як виявилося, це був власник кафе, який не цурається попрацювати в залі офіціантом, людина просто любить свій заклад і роботу.

У багатьох містах, де я був, італійці проводили Свято вина. Тобі чіпляють на груди бокал, прив’язаний мотузкою, й ти ходиш собі поміж рядів із виноробами, дегустуєш їхнє вино. Окрім того, на таких святах лунає чудова музика, в одному місті грали джазові музиканти, навколо панувала атмосфера свята.

Дуже вразила Венеція - місто побудоване на воді. Основний транспорт там - кораблі, човни, гондоли, катери. Дивно було бачити, як на катерах пересувалися швидка допомога, поліція, сміттєвози, трамваї, постачальники продуктів до крамниць. Цікаво було фотографувати Венецію з самого ранку, коли сходить сонце та місто потрохи пробуджується від сну. Це зовсім інша картина, ніж у день, коли в місті повно людей.

Є в експозиції серія фото, на яких зображено свято, в якому італійці одягнені в старовинне вбрання часів хрестових походів. У цьому фоторепортажі можна побачити, як посвячують у рицарі чергового члена старовинного ордена. Звісно, в італійських містах дуже гарна старовинна архітектура, не дарма італійські архітектори відомі у всьому світі. Коли фотографував, мене вразили звичайні будівлі, стіни яких були старанно викладені з каміння зовсім різного розміру та форми. Було дивно, як це зроблено - в хід пішло все каміння, яке знайшов будівельник.

Сюжети, представлені Сергієм Бусленком у фотовиставці “Італія”, різноманітні і неповторні, як камінці в італійському мурі вони складають цілісну уяву про буденне життя італійців.

25.04.2013Олексій ПОТЯНОК



Рівне-Ракурс №10 від 25.04.2013p. 
На головну сторінку