Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №600 від 25.04.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Рок-життя

“Краби” в меню “Гостинної Хати”

“Краби” в меню “Гостинної Хати”

Весна - чудова пора для пробудження емоцій людини після зимових холодів. А що може бути емоційнішим за рок-музику? Саме тому рівненські рок-гурти “The Crabs”, “Palestina” та “Los Dinamos” минулої суботи влаштували весняний концерт у приміщенні кафе “Гостинна Хата”. Окрім незмінного атрибуту рок-виступів - пива, шанувальники року мали змогу насолодитися ще й творчістю “крабів”. Легендарний рівненський рок-гурт “The Crabs” після тривалої перерви відновив свою діяльність та взявся до активної творчості. Якраз “краби” на чолі з лідером гурту та вокалістом Антоном Рештаненко були ініціаторами цього концерту.

- На роковому сленгу “крабами” називають людей, які ведуть веселий спосіб життя та пересуваються боком, - розповідає учасник цього легендарного гурту гітарист Дмитро ЯРЕМЧУК. Зараз влаштувати рок-концерт не так вже й важко, для молодих рок-гуртів є усі умови, щоб займатися творчістю - в місті існує декілька репетиційних баз, є музичні магазини, в яких продається і апаратура, і музичні інструменти. А ось 10-15 років тому для нас, рокерів, було усе складніше. Раніше, щоб придбати пристойну електрогітару, потрібно було довго копити гроші, а потім ще й шукати інструмент. Як правило, це були старі інструменти, що побували не в одних руках. Є стереотип, що там, де рок-музика, там і алкоголь, але цей шлях згубив багато талановитих музикантів, тому зараз ми повністю зосередилися на музиці - це для нас головне. Окрім власних пісень, “краби” виконують також кавер - версії відомих рок-гуртів. На концерті я також грав із гуртом “Los Dinamos”, у складі якого колись виступав. Зараз цей гурт існує формально, бо дехто з музикантів живе в Києві і у Рівному. А ось гурт “The Crabs” після багаторічної перерви знову відродився.

- З “крабами” ми свого час пройшли відбірний тур до фестивалю “Червона рута”, - приєднався до розмови вокаліст рок-гурту “Palestina” Максим КОЛОМИС, - тому часто виступаємо разом. Ми не відносимо свій гурт до певного стилю, швидше це самобутній український рок. Дехто каже, що ми брутальні, але в наших текстах немає лайки, ненормативної лексики, просто в репертуарі є пісні, у яких відображені реалії життя, яке саме по собі шокуюче. Тому швидше в наших піснях присутні нецензурні теми з життя. Головне, що рок-музика у Рівному існує, причому представлена вона в різних напрямках. З’являються нові гурти, демонструють свої твори ветерани рок-руху. Приємно, що на місцевому радіо звучать пісні рівненських гуртів. Окрім наших пісень, у радіоефірі звучали “От вінта” та “Брем Стокер”. Звісно, що є пісні з текстами про гострі соціальні теми, або з лайкою - зрозуміло, що таку музику не транслюватимуть. На жаль, немає в місті закладів, де б лунала суто рок-музика, немає рок-клубу, який був раніше. Але разом із тим - рок життя в місті вирує.

25.04.2013Олексій ПОТЯНОК



Рівне-Ракурс №10 від 25.04.2013p. 
На головну сторінку