Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №244 від 15.06.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Вшановуємо

Майбутні татусі демонструють прийоми національних єдиноборств

Зі святом вас, татусі!

Беззаперечно, роль жінки, дружини і матері у суспільстві величезна. Проте, на тлі вшанування прекрасної половини людства, образ чоловіка-батька поволі тьмяніє. Для того, аби виховати у молодого покоління однакову повагу до обох батьків та показати, що роль чоловіка не зводиться лише до матеріального забезпечення сім’ї, у Рівному щорічно проводиться святкування Дня батька.

Це свято не має чітко визначеної дати. Цього року День батька розпочався дев’ятого червня конкурсами, ігровими програмами, спортивними естафетами у пришкільних таборах. А 11 червня в парку культури та відпочинку ім. Т.Г. Шевченка м.Рівного відбулися виставки робіт вихованців Міського центру талановитої молоді, виставка робіт декоративно-ужиткового мистецтва “Золоті батьківські руки” та “Світ наших захоплень” вихованців підліткового клубу і керівників гуртків, де талановиті татусі та діти змогли продемонструвати свої вміння надавати звичайним побутовим речам яскравого творчого забарвлення. Молоді хлопці, які ще тільки планують створити сім’ю, та нинішні голови родин мали можливість зіграти партію у шахи та шашки, спробувати свою силу в армреслінгу, у підніманні ваги і позмагатися на туристичній смузі. А дітлахи вимальовували своїм татусям малюнки на асфальті.

Мистецтво бойового гопака продемонстрували вихованці спортивного гурту під керівництвом Олега Нагорного. А свій “Пробіг під каштанами” здійснив клуб любителів бігу “На старт!”. Цікаво, що учасниками цього клубу, якому уже виповнилося шість років, є літні люди, серед них - і двоє ветеранів Великої Вітчизняної війни! Усі любителі бігу - у чудовій спортивній формі, і це гідний приклад для молодого покоління. Святковий вечір продовжив творчий колектив міського будинку культури “Фантазія”.

- Ми проводимо цей захід уже шостий рік поспіль, - розповідає організатор свята, головний спеціаліст Рівненського управління у справах сім’ї, молоді та спорту Мирослава КОСАРЄВА, - з метою довести те, що роль батька у сім’ї не менш важлива, аніж матері. Цього року ми відзначили 17 батьків, але, певна річ, це далеко не всі чоловіки, які заслуговують на повагу та шану. Серед них і чоловіки-вдівці, які самостійно виховують дітей і просто гарні батьки, які люблять свої родини та піклуються про них. Ми хотіли, аби молоді хлопці, подивившись на таких сильних і турботливих чоловіків, хоча б трохи усвідомили, що сім’я - це не якесь ярмо або лише жіноча справа, а й важливий етап життя, до якого потрібно ставитися з усією відповідальністю.

15.06.2006Анна ТАРАСОВА



Рівне-Ракурс №10 від 15.06.2006p. 
На головну сторінку