Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №604 від 24.05.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ініціатива

Рівняни ініціюють зміни до нового Закону про зайнятість

Влада Рівного готує звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів та Міністерства соціальної політики щодо внесення змін до Закону України “Про зайнятість населення”.

Як розповів кореспонденту “Рівне­Ракурс” секретар Рівненської міської ради Андрій Грещук, нове законодавство про зайнятість не влаштовує не лише рівнян, а й мешканців усіх міст України. Йдеться про статтю закону, яка визначає шлях фінансування громадських робіт. Раніше вони оплачувалися за рахунок служби зай­нятості. Тепер передбачено, що фінансуватимуться за принципом 50 на 50. Тобто, половина коштів надходить зі служби, половина ­ з місцевих бюджетів. Такої можливості місцевий бюджет Рівного не має. На його переконання, подібна картина і в інших містах.

А тим часом Рівне втратило можливість залучати безробітних до громадських робіт.

“Не працюють наші безробітні на стадіонах, а там вони постійно працювали, не організовується допомога соціально незахищеним громадянам через товариство Червоного Хреста, ми не можемо організувати супровід для незрячих”, ­ продовжив Андрій Грещук.

Звернення вже обговорювалося на засіданні бюджетної комісії Рівненської міської ради. Тепер його має затвердити депутатський корпус.

Спеціалісти місцевої служби зайнятості повідомили кореспонденту “Рівне ­ Ракурс”, що громадські роботи для багатьох безробітних раніше були додатковим джерелом поповнення бюджетів та одним із способів працевлаштування в подальшому. Люди під час цих робіт проходили своєрідний етап адаптації в трудових колективах.

24.05.2013Ярослав ТАРАСЕНКО



Рівне-Ракурс №10 від 24.05.2013p. 
На головну сторінку